Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

0.0 MHZ (2019)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Sun-Dong Yoo . Βασισμένο στο ομώνυμο manga του Jak Jang .

Μια ομάδα 5 νεαρών φοιτητών/ερευνητών μεταφυσικών φαινομένων (ήταν μια ντουζίνα παλιότερα , αλλά οι τελειόφοιτοι βρήκαν δουλειές και σοβαρεύτηκαν) , οι 0.0MHz (ο αριθμός συχνότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου στον οποίο μπορεί να επικοινωνήσει με πνεύματα) , προσπαθούν να επικοινωνήσουν με το υπερπέραν διανυκτερεύοντας σε ένα στοιχειωμένο επαρχιακό σπίτι . Στο συγκεκριμένο σπίτι είχε αυτοκτονήσει η "παλαβή" του χωριού 4 χρόνια νωρίτερα και οι συγχωριανοί της άργησαν αρκετές μέρες να την βρουν με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το σώμα από το κεφάλι λόγω σήψης . Ξεκίνησαν οι φήμες πως στο σπίτι κατοικεί το στραβωμένο με όλους φάντασμα της γυναίκας , κάτι το οποίο επικυρώθηκε στο τοπικό συλλογικό ασυνείδητο όταν μια ιερέας προσπάθησε να την εξορκίσει και βρήκε φρικτό θάνατο κολλημένη στο ταβάνι και παραμορφωμένη από τα σπασμένα κόκκαλα του κορμιού της . Σκοπός της ομάδας είναι να πάνε στο σπίτι και να επικοινωνήσουν με το φάντασμα της νεκρής γυναίκας , αδιαφορώντας για το κόστος στην ψυχική τους υγεία .  

Οι ντόπιοι θεωρούν ασεβείς τους νεαρούς επισκέπτες στο χωριό τους , αλλά οι προειδοποιήσεις για αιώνια διαμονή στην κόλαση δεν πτοούν τους νεαρούς ψυχοναύτες με τις αφέλειες . Θα πιούνε , θα φάνε και θα μιλήσουν με φαντάσματα χρησιμοποιώντας νεκρομαντεία . Η μοναδική που δεν φαίνεται να διασκεδάζει είναι η εσωστρεφής So-Hee ( Eun-ji Jung ) , καθώς η καταγωγή της από οικογένεια μαγισσών με κληρονομικό χάρισμα την έχει κάνει απροσάρμοστη στις κοινωνικές πρακτικές . Έβλεπε από μικρή και εξακολουθεί να βλέπει νεκρούς γύρω της . Η νύχτα πέφτει , αλλά όταν ξεκινάει η βροχή , οι μετρήσεις του εγκεφαλογραφήματος του εντεταλμένου μέντιουμ , ο χαβαλές και στη συνέχεια τα ουρλιαχτά , η ομάδα πιστεύει πως ξεμπέρδεψε με το εκδικητικό φάντασμα καίγοντας απλά μια κούκλα . Το ταραχοποιό πνεύμα είχε βρει καταφύγιο όμως μέσα στο σώμα της δεύτερης γυναίκας της παρέας , της σέξι ξανθιάς που προσπάθησε να επικοινωνήσει , Yoon-Jung ( Yoon-young Choi - THE UNCANNY COUNTER ) και επιστρέφει μαζί τους πίσω στον πολιτισμό - κάτι που δεν κρατάει πολλές μέρες γιατί μετά τον θάνατο δύο μελών της ομάδας , γυρίζουν όλοι πίσω στο σημείο μηδέν για τον τελικό εξορκισμό .

Οι γυναίκες αναλαμβάνουν να βγάλουν το φίδι , ή καλύτερα το μακρύ μαλλί από την τρύπα , αλλά η κατάρα παραμένει και το τέλος είναι τραγικό για τους εναπομείναντες 3 χαρακτήρες δημιουργώντας μια ανίερη λούπα για περαιτέρω εκμετάλλευση .

Αν υπήρχε περιορισμός στην χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας , ίσως να ήταν καλύτερο το τελικό αποτέλεσμα . Το ψηφιακό μαλλί ξεχωρίζει άγρια στις σκηνές πνιγμού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.