Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

FROM HELL TO THE WILD WEST (2017)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο με αμείωτη διάθεση για πατροπαράδοτο exploitation από τον Rene Perez ( THE BURNING DEAD , LITTLE RED RIDING HOOD , DEATH KISS , ONCE UPON A TIME IN DEADWOOD ) .

Βρισκόμαστε κάπου στην αντρίκια Άγρια Δύση , στα τέλη του 19ου αιώνα . Μια μικρή πόλη αποδεκατίζεται από μανιακό μασκοφόρο και ερημώνει . Ο Robert Bronzi , ίδιος ο Charles Bronson από το RED SUN (1971) , είναι ο ανώνυμος ήρωας ο οποίος βρίσκεται μπλεγμένος με τον νόμο και κατηγορείται άδικα για την σφαγή . Τον θεωρούν υπεύθυνο για όλους τους θανάτους στην μικρή πόλη των ορίων του πολιτισμού και υπάρχει ένταλμα σύλληψής του (νεκρό ή ζωντανό) . Προσπαθεί να πιάσει τον πραγματικό ένοχο με κίνδυνο της ζωής του , αλλά ο οργανωμένος όχλος των λαϊκών δικαστηρίων των γύρω περιοχών του κάνει την ζωή δύσκολη : οπλισμένες ομάδες τον κυνηγούν χωρίς έλεος κάτω από το άγρυπνο μάτι ενοικιαζόμενων drones . Μοναδικός του σύμμαχος ο ομοσπονδιακός Marshall Patterson ( Collin Bryant - PLAYING WITH DOLLS: BLOODLUST , THE DEAD AND THE DAMNED 3: RAVAGED ) από την επικίνδυνη στόφα '30ς επιστημονικού ήρωα και με θεληματικό πιγούνι Flash Gordon ο οποίος πιστεύει σε αυτόν βλέποντάς τον και μόνο (το να μοιάζεις στον Charles Bronson σε κάνει αυτόματα ευυπόληπτο και τίμιο) και θέλει να πιάσει τον παλαβό "αντιπρόσωπο της κολάσεως" χωρίς ενισχύσεις . Οι δύο άντρες συμμαχούν γιατί έχουν ιερό σκοπό και δύναμη λόγου (έστω κι αν είναι κωμικά ντουμπλαρισμένος για να θυμίζει στο ακέραιο τα ουέστερν της σπαγγέτι προϊστορίας) .

Ο στάντμαν/ηθοποιός Charlie Glackin ( JONAH HEX , ALMIGHTY THOR , PLAYING WITH DOLLS 1&2 ) είναι ο μασκοφόρος μανιακός με τον μπαλτά και το νυστέρι . Στο Λονδίνο ήταν γνωστός ως Jack ο Αντεροβγάλτης . Υποτίθεται πως μετά τους διαβόητους φόνους μετακόμισε στην Άγρια Δύση όπου τα εγκλήματά του θα περνούσαν απαρατήρητα στην όλη βίαιη και άνομη ατμόσφαιρα της εποχής του μεγάλου επεκτατισμού στην νέα ήπειρο (υπαρκτή true crime θεωρία που συνδέει τον Λονδρέζο χειρούργο με τον H.H.Holmes στην πραγματική ζωή) . Για να εμπεδώσουμε την ευφάνταστη ιδέα του Perez υπάρχουν εμβόλιμες σκηνές από την σύγχρονη εποχή όπου μια φοιτήτρια κάνει συνειρμικές ενώσεις internet ερευνητή διαβάζοντας το ημερολόγιο μιας νεαρής πρώην σκλάβας ( Alana Forte , η σιλικονο-χυμώδης μαύρη μούσα του σκηνοθέτη ) η οποία περιγράφει την συνάντησή της με τον σατανικό δολοφόνο . Όταν δεν σκοτώνει πόρνες , ο Jack ακούει δαιμονικές φωνές από την slasher/stalker συραμμένη μάσκα από τσουβάλια που φοράει στο κεφάλι του . Για να έχει ατελείωτες προμήθειες θυμάτων για τις ανατομικές μελέτες του , παριστάνει τον ιδιοκτήτη σαλούν ο οποίος ψάχνει "κορίτσια" για την επιχείρησή του .

Η χρήση του Bronzi στον πρωταγωνιστικό ρόλο λειτουργεί για άλλη μια φορά , καθώς ο Bronson φαίνεται πως ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν και είναι στο απόγειο της ηρωικής του κατευθείαν-σε-βιντεο καριέρας - κόλπο το οποίο θα θαύμαζε και ο Golan και ο Globus της CANNON . Τα κορίτσια είναι χυμώδη και δεν φοβούνται να χάσουν τα πανωφόρια τους , ενώ το αίμα έχει την τιμητική του στις σκηνές δράσης (οι οποίες θα ήθελα να είναι περισσότερες) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.