Κυριακή 4 Απριλίου 2021

BUTCHERS (2020)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο στον Καναδά από τον Adrian Langley ( THE BLACK WIDOW KILLER ) - πρίν και μετά το BUTCHERS σκηνοθέτησε 2 χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες , τα CANDY CANE CHRISTMAS και HOMEMADE CHRISTMAS .

Βρισκόμαστε πίσω στο μακρινό 1998 και μια παρέα 4 άσπονδων φίλων ταξιδεύουν στην ύπαιθρο με σκοπό να γιορτάσουν τα 25 γενέθλια της Jenna . Η ατμόσφαιρα είναι βαριά γιατί το βασικό ζευγάρι Jenna-Mike φαίνεται να έχει προβλήματα και ο αστείος Steve με την φορητή κάμερα δεν καταφέρνει να ανακουφίσει την ένταση με τις πλάκες του . Όπως είναι φυσικό επακόλουθο το αυτοκίνητο χαλάει και σιγά σιγά χαλούν ακόμη περισσότερο οι δυναμικές των δύο ζευγαριών αφού υπάρχει κρυφή σχέση μεταξύ Mike-Taylor . Για πολύ κακή τους τύχη σε κοντινή απόσταση μένουν δύο αδέλφια ο Owen και ο Oswald , ακραίοι σαδιστές οι οποίοι είναι οι "σφαγείς" του τίτλου και ευτυχώς δεν υποπίπτουν στο κλισέ του λευκού βλάχου κανίβαλου (αν και είναι μόλις εκατοστά μακριά από τον χαρακτηρισμό γιατί έχουν όλο το αξύριστο αιμομικτικό λουκ) . Ο Owen είναι ο μεγαλύτερος αδελφός , συνεχιστής της αιματηρής παράδοσης της οικογένειας (η οποία παραμένει άγνωστη καθόλη την διάρκεια της ταινίας) μετά τον θάνατο της μητέρας τους , ενώ ο Oswald είναι ο πιο ψυχασθενής ο οποίος προσπαθεί να ηρεμίσει το ταραγμένο του μυαλό διαβάζοντας Ρωμαίο και Ιουλιέτα όταν δεν τεμαχίζει ανθρώπους . Η περιοχή γύρω από το συνεργείο/αποθηκάκι/σφαγείο που συντηρούν τους ανήκει άγραφα ως νόμιμος κυνηγότοπος και όσοι εισέρχονται σε αυτή δεν ξαναβγαίνουν . Μπόνους φρίκη για το τελευταίο δεκάλεπτο είναι ο τρίτος αδελφός ο οποίος είναι ένας παραμορφωμένος σκυλάνθρωπος τύπου Sloth από τα GOONIES (1985) ο οποίος ξαμολιέται για να πιάσει στα δόντια του την τελευταία επιζούσα της παρέας . Δεν υπάρχει ούτε final girl ηρωισμός , ούτε ελπίδα για βοήθεια .

Επειδή τα αιματοβαμμένα γεγονότα καταγράφονται κατά την διάρκεια της ημέρας (χωρίς πολλά-πολλά) χάνει αρκετά στην επιπλέον ατμόσφαιρα τρόμου που θα έδινε το σκοτάδι , κάτι το οποίο ευτυχώς συντηρείται από τις ακραίες ερμηνείες των αδελφών . Μπορεί να μην είναι κανίβαλοι , αλλά όλες οι ταινίες με οικογένειας μεταλλαγμένων κανίβαλων σε δάση και επαρχίες είναι εμφανείς σε κάθε λεπτομέρεια του χώρου και της σκιαγράφησης των χαρακτήρων τους μέσα στην περιορισμένη διάρκεια των 90 λεπτών . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.