Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ONCE UPON A TIME IN DEADWOOD (2019)

 











"I don't let the bad guys win ... or live. "

- Συνταγματάρχης .

Γραμμένο και σκηνοθετημένο/γυρισμένο στο ίδιο τουριστικό western θέρετρο με το FROM HELL TO THE WILD WEST (2017) από τον Rene Perez .

O Robert "Bronson" Bronzi είναι ο ανώνυμος πρώην Συνταγματάρχης , γνωστός μόνο ως "Συνταγματάρχης" . Ο μοναχικός ήρωας περνάει τις μέρες του δίπλα σε μια λίμνη προσπαθώντας να ξεχάσει το βίαιο παρελθόν του . Αυτή τη φορά είναι ίδιος ο Charles Bronson στο HEARBREAK PASS (1975) και λίγο Chato από το CHATO'S LAND (1972) όταν θυμάται τον εαυτό του ως ημιάγριο αντάρτη ινδιάνο μετά το τέλος του πολέμου . Η στρατιωτική του εκπαίδευση/εμπειρία τον έχει κάνει ανάρπαστο μισθοφόρο και για αυτό τον λόγο τον πλησιάζει μια νεαρή γυναίκα με σκοπό να του προτείνει να σώσει την απαχθήσα αδελφή της .

Η Karin Brauns ( FROM HELL TO THE WILD WEST , CRY HAVOC ) είναι η Ursula . Πείθει τον Συνταγματάρχη να την βοηθήσει να σώσει την αδελφή της Abigale και την ανήλικη λατίνα υπηρέτρια (η οποία είναι επίσης αδελφή της από άλλη μάνα) , κανοντάς τον να νομίζει πως τον έχει δηλητηριάσει - οι άνθρωποι των γύρω περιοχών συνηθίζουν να πηγαίνουν φαγητό στον ασκητή Συνταγματάρχη . Έχοντας περιθώριο 3 ημερών μέχρι να αποβεί μοιραίο το υποτιθέμενο δηλητήριο (με τις δύο μέρες χαμένες στο πήγαινε-έλα) , ο Συνταγματάρχης συμφωνεί με το μαχαίρι στο λαιμό να συμμετάσχει στην άτυπη αποστολή διάσωσης . Το ξεκίνημα ενός μεγάλου έρωτα δεν ολοκληρώνεται ποτέ γιατί ο Perez δεν απέδωσε την ανάλογη TWO MULES FOR SISTER SARA (1970) μεταξύ τους χημεία και γιατί ο Συνταγματάρχης έχει να αποτελειώσει κάτι κακού τύπους που πίστεψαν πως τον είχαν νικήσει . Η οικογενειακή ζωή μπορεί να περιμένει ...

O Michael Pare ( THE PHILADELPHIA EXPERIMENT , INSTANT JUSTICE , LUNARCOP , KOMODO VS COBRA , NINJA CHEERLEADERS , BONE TOMAHAWK ) είναι ο άρχοντας Swearengen στο Deadwood της Dakota . Ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει με σκληρή δουλειά μεγάλο κάθαρμα ιδιοκτήτης σαλούν . Απειλεί με έμφαση τις κοπέλες που δεν συνεργάζονται μαζί του πως θα τις πουλήσει σε σαδομαζό κινέζους έμπορους λευκής σάρκας . Ελέγχει τι μπαίνει και τι βγαίνει από την πόλη με οπλισμένους αγριανθρώπους . Εμφανίζεται περίπου για δέκα λεπτά και δεν έχει αντρίκια τελική αναμέτρηση με τον Συνταγματάρχη .

Συγκριτικά με το FROM HELL TO THE WILD WEST (2017) , οι κοπέλες εδώ κρατάνε τα ρούχα τους στην θέση τους , ενώ η αρτηριακή πίεση στο αίμα κατά την διάρκεια των εξάσφαιρων αψιμαχιών έχει ελαττωθεί . Η παραίσθηση πως ο Charles Bronson είναι ακόμη ζωντανός παραμένει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.