Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

DEMON RESURRECTION (2008)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο με ατμόσφαιρα (και μέσα) sleazy/horror ερωτικής βιντεοταινίας αρχών δεκαετίας του '90 με μπόλικο ξεντέριασμα και τριμαρισμένες τρίχες εφηβαίου από τον William Hopkins ( SLEEPLESS NIGHTS ) .

Η Grace ( Alexis Golightly - THE BLOODSTAINED BRIDE ) δεν νιώθει καλά τελευταία και έχει αποτραβηχτεί από την κοινωνία . Σε τέτοιο σημείο που οι φίλοι της αποφασίζουν να κάνουν intervention στο σπίτι όπου ζει μαζί με τον αγαπημένο της πιστεύοντας πως την έχει εθίσει στην πρέζα . Ως απίστευτοι κάφροι/εισβολείς ξαφρίζουν το ψυγείο του ανθρώπου με το καλημέρα αλλά ανακαλύπτουν πως η Grace δεν παίρνει ναρκωτικά : ήταν μέλος χίππικης/σατανικής αίρεσης και έχει μείνει έγκυος από μια δαιμονική οντότητα - υπάρχει γιατρός φίλη στην παρέα που αναλαμβάνει να την ξεγεννήσει . Ο αρραβωνιαστικός John ( Damian Ladd ) είναι φημισμένος συγγραφέας αποκρυφιστικών ερευνών και καρδιοπαθής (κάτι το οποίο θα αποβεί μοιραίο στην συνέχεια) και επιμένει να διώξει τους "φίλους" της Grace φοβούμενος πως κάτι "κακό" πλησιάζει . Οι περισσότεροι ηθοποιοί που συμμετέχουν τελείωσαν την σύντομη καριέρα τους με αυτή την ταινία , οπότε κάτι ήξερε ο John .

Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του John υπάρχει ένας λόφος στον οποίο πριν από 200 χρόνια είχαν θάψει μαζικά μια ομάδα ατόμων κατηγορούμενων ως μάγων . Τοπικός ηλικιωμένος παράγωντας της περιοχής και αρχηγός θρησκευτικής αίρεσης με το όνομα Toth αναλαμβάνει να αναστήσει τους νεκρούς μέσω ψηφιακής μαγείας , black-metal φωτισμού και σατανικά αποκριάτικης ρόμπας με σκοπό να του φέρουν πίσω την αγαπημένη του Grace . Θέλει να λατρέψει το ανοσιούργημα που θα γεννήσει . Ακολουθεί παροιμιώδες ξεντέριασμα και ουρλιαχτά που ξεπερνούν τις δυνατότητες του ηχολήπτη μέχρι την τελική αναμέτρηση .

ΤΑ ΖΟΜΠΙ: Οι δαιμονικοί νεκροζώντανοι θυμίζουν τους αναστημένους Ετρούσκους από το BURIAL GROUND: THE NIGHTS OF TERROR (1981) . Έχουν ακριβώς τις ίδιες μασιφ νεκροκεφαλές γυψοσανίδας τύπου Fulci ZOMBI , τα νεκροσάβανα κουρέλια και περιφέρονται το ίδιο απειλητικά αργά (ευτυχώς δεν είναι οπλισμένα με αξίνες και φτυάρια) . Η διαφορά με εδώ είναι πως τους καλύπτει μια πράσινη ψηφιακή ομίχλη/πάχνη που τους κάνει να φαίνονται περισσότερο ραδιενεργοί από όσο θα έπρεπε . Η εμφανισή τους μετατρέπει την τσοντέ ατμόσφαιρα σε εμετικό εφιάλτη επιβίωσης και σώζει τα προσχήματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.