Σάββατο 3 Απριλίου 2021

VDOVA (2020)

 











Γραμμένο από τους Natalya Dubovaya ( THE MERMAID , BABA YAGA ) και Ivan Kapitonov . Σκηνοθετημένο με εμφανείς επιρροές από το THE BLAIR WITCH PROJECT (1999) από τον πρωτοεμφανιζόμενο Ivan Minin .

Ομάδα εκπαιδευόμενων διασώστων γυρίζουν μια εκπομπή μαζί με μια δημοσιογράφο κατά την διάρκεια εκπαίδευσης . Όλα φαίνονται να είναι υπόθεση ρουτίνας μέχρι που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν στην ανεύρεση του14χρονου Nikita μιας και βρίσκονται κοντά στην περιοχή που χάθηκε . Ο νεαρός είχε πάει για περπάτημα μαζί με τον ανήλικο αδελφό του μέσα στο δάσος της περιφέρειας Volkhovsky κάπου στην Αγία Πετρούπολη . Ο μικρός γύρισε πίσω σώος , αβλαβής και φοβισμένος , οπότε υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον μεγάλο καθώς το συγκεκριμένο δάσος θεωρείται καταραμένος κυνηγότοπος της "Κουτσής Χήρας" - μιας "αδικημένης" οντότητας/λαϊκός μύθος η οποία ακολουθεί τις νύχτες τα θύματά της και όταν πάρει την εκδίκησή της στην συνέχεια αφήνει γυμνά τα νεκρά τους κορμιά χωρίς εμφανή σημεία βασανισμού . Η χήρα είχε βρει φρικτό θάνατο από μανιασμένο όχλο με το που έμαθαν για την δολοφονία του συζύγου της από την ίδια : της έσπασαν τα πόδια με λοστό και την πέταξαν σε ένα πηγάδι - εκεί ξεκίνησε ο επαρχιακός μύθος . 

Η ανεπιτυχής αναζήτηση κατά την διάρκεια της ημέρας κατέληξε στην ανέλπιστη διάσωση μιας ηλικιωμένης γυμνής γυναίκας οι οποία είχε μέσα στο λαιμό της μεγάλη ποσότητα λασπωμένου σανού . Η νύχτα πέφτει σύντομα και ξεκινάνε τα ουρλιαχτά , γεγονός που κάνει την ατμόσφαιρα μεταξύ των μελών της ομάδας ακόμη πιο βαριά . Το βανάκι της επιστροφής στον πολιτισμό κολλάει με συποπτικές "slasher" διαδικασίες στην λάσπη , αλλά η ομάδα δεν πτοείται και ξεπερνάει το εμπόδιο - κάτι το οποίο δεν καταφέρνουν αργότερα όταν βρίσκουν μπλοκαρισμένο τον μοναδικό δρόμο από πεσμένα δέντρα . Η Χήρα θα φροντίσει να μην βγει κανείς ζωντανός στα υπόλοιπα 50 λεπτά της ταινίας .

Δυστυχώς την Χήρα δεν την βλέπουμε ποτέ , αλλά η όλη πιεστική ατμόσφαιρα επιβίωσης στο άγνωστο και το σκοτάδι το οποίο μεγεθύνει τα πάντα δεν την καθιστούν απαραίτητη . Δεν υπάρχει ανάγκη για άλλο ένα cgi τερατούργημα - η ιδέα και μόνο πως κάτι σε κυνηγάει είναι αρκετή . Η όλη δράση καταγράφεται είτε από τις κάμερες που έχει το συνεργείο πάνω στα κράνη , είτε από τις κάμερες που έχει για μάτια ο θεατής , κάνοντάς τον έτσι το αόρατο μέλος της άτυχης ομάδας που συμπάσχει στον ψυχολογικό τρόμο αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν . Κάποιος θα πρέπει να κατευνάσει το ταραχοποιό πνεύμα για το υπόλοιπο της ζωής του και ευτυχώς δεν είσαι εσύ γιατί κάποια στιγμή ο εφιάλτης θα τελειώσει με το πάτημα του stop στο player .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.