Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

RING OF DARKNESS (2004)

 











Γραμμένο από τους Michael Gingold (κομπάρσος σε ταινίες της TROMA που ασχολείται και με το σενάριο ταινιών όπως τα LEECHES! , SHADOW: DEAD RIOT , HALLOWEEN NIGHT ) και Matthew Jason Walsh ( από το ZOMBIE COP μέχρι το πιο πρόσφατο A CHRISTMASS CRUISE έχει γράψει συνολικά 45 ταινίες , αρκετές από αυτές γεμάτες δαιμονικά αγόρια και σκηνοθετημένες από τον David DeCoteau ) . Σκηνοθετημένο για την τηλεόραση από τον αηκίνητα ουρανιοτοξικό David DeCoteau ( 171 τίτλοι στην φιλμογραφία του και συνεχίζουμε ) .

Ο Shawn ( Stephen Martines - KRAA! THE SEA MONSTER , GENERAL HOSPITAL , VAMPIRE DIARIES ) είναι ένας νεαρός καλλιτέχνης ο οποίος ζει με τους δικούς του κανόνες . Είναι ένα αμάλγαμα "κακού παιδιού" σαπουνόπερας μεταξύ Peter Andre , Ricky Martin (εντός ντουλάπας εποχής) και Booker με ξανθιές ανταύγιες . Πέρα από τέλεια οδοντοστοιχία έχει μαζί του πάντα μια ακουστική κιθάρα την οποία δεν παίζει ποτέ - λειτουργεί περισσότρεο ως σκεύος ιδιαιτερότητας/ανεξαρτησίας/προπ για φωτογράφιση . Δεν προσπαθεί ούτε να την γρατζουνίσει και κάθε φορά που πάει να κάνει μια κίνηση για να δείξει πως προσπαθεί να εξασκηθεί μπαίνει κάποιος στο πλάνο και τον διακόπτει . Η κοπέλα του Stacy ( Ryan Starr - διαγωνιζόμενη στο AMERICAN IDOL του 2002 για 7 επεισόδια και λοιπά realities μέχρι το 2008 - μετά από ένα σύντομο πέρασμα στην υποκριτική τώρα γράφει τραγούδια και ράβει τα δικά της ρούχα ) τον πείθει να συμμετάσχει σε ένα ανοιχτό audition για την αντικατάσταση του κεντρικού τραγουδιστή στην ποπ "μπάντα αγοριών" TAKE 10 (παρόλο που δεν υπάρχει το γράμμα "I" στη λέξη "TEAM") . Εκείνος είναι επιφυλακτικός γιατί δεν τους θεωρεί μουσικούς αλλά φλωράκους (ο Shawn έχει μπλουζάκι METALLICA και φοράει VONDUTCH ρουχισμό με δερμάτινο τζάκετ) και θέλει να κάνει σόλο καριέρα με την αξία του και την πάντα αθόρυβη κιθάρα του . Μαζί με άλλους δύο υποψήφιους (ο ένας εκ των οποίων είναι ρεπόρτερ και τον σκοτώνει η περιέργια σαν γάτα) πηγαίνει στην απομονωνμένη βίλα του συγκροτήματος δίπλα στην θάλασσα ώστε να περάσουν τις τελικές δοκιμασίες για την εισαγωγή τους στο όνειρο της αστραφτερής ζωής . Ακολουθεί ανόητη μουσική και ημίγυμνα αγόρια .

To ποπ συγκρότημα TAKE 10 αποτελείται από 5 αγόρια τα οποία δεν χάνουν ευκαιρία να επιδείξουν τους σκαλισμένους κοιλιακούς τους ή να μείνουν με τα εφαρμοστά μποξεράκια όταν καλούν τον σκοτεινό αφέντη τους . H ιστορία τους ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια όταν μετά από ένα αεροπορικό ατύχημα έχασαν τον κεντρικό τους τραγουδιστή (βλέπε ιστορική αναφορά στην μέρα που πέθανε η μουσική λόγω Buddy Holly κτλ) . Έκτοτε η σατανική τους Manager Alex ( η βετεράνος Adrienne Barbeau - THE FOG , ESCAPE FROM NEW YORK , SWAMP THING , CANNIBAL WOMEN IN THE AVOCADO JUNGLE OF DEATH , EXORCISM AT 60.000 FEET ) τους διατηρεί απέθαντους hit-makers θυσιάζοντας ανα εποχή όσους ταλαντούχους τραγουδιστές γίνονται μέλη . Επειδή όμως η εποχή των boy-bands φτάνει στο τέλος της , θα πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα .

Ευτυχώς το συγκεκριμένο πόνημα του DeCoteau δεν είναι από την σειρά ταινιών με το χαρακτηριστικό 1313 στον τίτλο γιατί τα αγόρια θα προτιμούσαν να χαμουρεύονται μεταξύ τους από το να καταβροχθίζουν ανίδεα groopies γκομενάκια (όχι πως δεν ακροβατούν στην λεπτή γραμμή) . Τα ειδικά εφέ είναι του τότε τηλεοπτικού επιπέδου και βασίζονται κυρίως στον κατάλληλο φωτισμό ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή σταγόνα αίματος στις σκηνές δράσης - συνήθως οι τέσσερεις μορφωνιοί την πέφτουν σε έναν σαν καλοχτενισμένη αγέλη λύκων και καλύπτουν τα ουρλιαχτά του θύματος με τα σωματά τους . Η προσθήκη της Barbeau προσδίδει μια αίσθηση πως αυτό που παρακολουθείς είναι horror , αλλά μέχρι εκεί - όλοι οι υπόλοιποι λειτουργούν εναντίον αυτής της ιδέας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.