Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

WILLY'S WONDERLAND (2021)

 











Γραμμένο από τον G.O. Parsons και σκηνοθετημένο ως 80λεπτο βίντεοκλιπ ροκ μπάντας που παίζει μουσική για στριπτιζάδικα από τον Kevin Lewis ( MALIBU SPRING BREAK ) .

Ο Nicolas Cage ( CON-AIR , MANDY , JIU JITSU ) είναι ο ανώνυμος μοναχικός και πάντα σιωπηλός επιστάτης της περιπέτειας . Περιπλανώμενος στην Αμερικάνικη ύπαιθρο θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια δολοφονική οκτάδα ανιματρονικών καταραμένων μαριονετών όταν του χαλάσει το αυτοκίνητο και προσπαθήσει να βρει βοήθεια σε μια μικρή πόλη . Με αντάλλαγμα την επισκευή του αυτοκινήτου , δέχεται να διανυκτερεύσει σε έναν κλειστό παιδότοπο και να περάσει την νύχτα εκεί ως επιστάτης , καθαρίζοντας τον χώρο . Οι μαριονέτες που υποτίθεται πως διασκέδαζαν παιδάκια , διψάνε για αίμα και προσπαθούν να τον σκοτώσουν . Μοναδικοί του σύμμαχοι οι νέοι της περιοχής οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια και σκοπεύουν να κάψουν το κτήριο και τους ανίερους ενοίκους του : την δεκαετία του '90 ήταν ιδιοκτήτης ένας μανιακός κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος παρέα με άλλους 7 φίλους του σκότωνε οικογένειες μέσα στο διαβόητο "δωμάτιο της χαράς" μετά από ειδική πρόσκληση . Όταν αποκαλύφθηκε η δράση τους και η αστυνομία έκανε ηρωική έφοδο στο μαγαζάκι του τρόμου τους βρήκε όλους νεκρούς ανάμεσα σε πεντάλφες και κεριά μετά από σατανική τελετουργία απόδρασης από τον φυσικό κόσμο . Τα πνεύματα των παλαβών μεταφέρθηκαν μέσα στις ανιματρονικές μηχανές των τριχωτών φίλων των παιδιών και η σφαγή συνεχίστηκε σε μεταφυσικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια μέχρι που οι αρχές της πόλης έκαναν συμφωνία με τον Willy - να αφήσει ήσυχα τα παιδιά τους και εκείνοι θα του προσφέρουν θυσία άτυχους περαστικούς από την πόλη τους . Η συμφωνία κρατούσε κάλα μέχρι που βρέθηκε στην περιοχή ο σιωπυλός επιστάτης .

Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει/αναπτύσσει ο Νικόλας της καρδιάς μας καθόλη τη διάρκεια της περιπέτειας είναι ένας αρχετυπικός σκληρός καργιόλης cowboy της νέας επόχής ο οποίος σπεύδει να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να σώσει το κατά πολλά χρόνια νεότερο γκομενάκι (η σέξι λατίνα Emily Tosta - MAYANS M.C.) , αλλά κατά τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα για να απολαύσει το αγαπημένο του αναψυκτικό και να ξεπεράσει το high score του στο φλιπεράκι του μαγαζιού (γιατί ο άντρας πρέπει να απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής ότι κι αν συμβαίνει γύρω του) . Ακούμε την φωνή του μόνο όταν βγάζει επιφωνήματα απόλαυσης μετά από μια γερή γουλιά του αναψυκτικού PUNCH (το οποίο του προσφέρει την κατάλληλη ενέργεια για να αντιμετωπίσει το κακό - κάτι σαν Power up βιντεοπαιχνιδιού) .

Τίμια περιπέτεια με κάτι να θυμίζει τα παλιά για διασκεδαστικό πέρασμα της ώρας και τίποτε περισσότερο (το οποίο δεν χρειάζεται) . Αν αντί για λάδι μηχανής τα τέρατα έχαναν αληθινό αίμα στις σκηνές δράσης , ο παράγωντας μεθυσμένη διασκέδαση θα εκτοξευόταν στα άστρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.