Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

AMERICAN POLTERGEIST (2015)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ερασιτέχνη ερευνητή του μεταφυσικού και makeup καλλιτέχνη , Jordan Pacheco . Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του .
Γνωστό και ως PROVOKED η ταινία δεν έχει καμία σχέση με το POLTERGEIST , ούτε το remake του που βγήκε σινεμά την ίδια χρονιά , παρόλο το ξεδιάντροπο εξώφυλλο που διάλεξαν για το εξώφυλλο του dvd και την paranormal σύνοψη για το οπισθόφυλλο . Για να ξεφύγει τις συνέπειες του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων , κατά-προσέγγιση-αντιγραφής πετυχημένων franchises και καθίζησης του πήχη του καλού γούστου , ο Pacheco υπογράφει ως Mike Rutkowski .
Στις 4 Αυγούστου του 2014 , μια παρέα άσπονδων φίλων με αρκετό χρόνο στη διάθεση τους μακριά από το κολέγιο έγιναν μάρτυρες ενός ανεξήγητου μεταφυσικού φαινομένου απόλυτης κακίας μέσα σε ένα υποτιθέμενο αρχοντικό σπίτι στο Fall River (το οποίο μοιάζει περισσότερο με έπαυλη όπου γυρίζουν πορνό) . Από εκείνη τη μέρα και μετά , το σπίτι μέσα στο οποίο συνέβη η επαφή με την οντότητα , έγινε πηγή εφιαλτών για εκείνους . Οι αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση δεν βρήκαν κάποιον ένοχο για όσα ακολούθησαν με αποτέλεσμα να μείνει άλυτη μέχρι τώρα .
Κάπως έτσι γίνεται η δραματική εισαγωγή στην ακόμη πιο δραματική ταινία που πρόκειται να παρακολουθήσει ο ταλαίπωρος θεατής .
Οι "φίλοι" συμφοιτητές - μετά το καλωσόρισμα από την αινιγματική cougar οικοδέσποινα - ετοιμάζονται να εγκατασταθούν για το υπόλοιπο του τελευταίου τριμήνου της χρονιάς , με κρυφή ετοιμασία για πάρτι γενεθλίων έκπληξη σε μια από τις κοπέλες της παρέας . Οι κλειδωμένες πόρτες - ειδικότερα αυτή που οδηγεί στο κελάρι - δεν θα προκαλέσουν την παραμικρή απορία τις πρώτες 2 μέρες οι οποίες είναι οι μοναδικές που θα κυλίσουν ευχάριστα . Η κατάβαση στο ανεξήγητο θα συνεχιστεί με διάφορα γεγονότα τύπου ποιος-άφησε-ανοιχτή-την-τηλεόραση-βραδιάτικα και ποιος-χτυπάει-τους-τοίχους .
Η αλήθεια για μία από τις κοπέλες θα αποκαλυφθεί την 4η ημέρα . Οι γονείς της έμεναν εκεί την δεκαετία του '90 . Στο συγκεκριμένο σπίτι όταν έκλειναν 100 χρόνια από τους φημισμένους φόνους της Lizzie Borden οι οποίοι είχαν γίνει εκεί , το πνεύμα της μανιακής δολοφόνου/προγόνου της οικογένειας επέστρεψε και κατέλαβε γονείς και παππούδες πνίγοντας τους πάντες μέσα σε ένα λουτρό αίματος ! Ήταν η μόνη Borden που επέζησε της σφαγής .
Τα γενέθλια φτάνουν και πέφτουν πάνω στην επέτειο των φόνων ! Με μπόνους ντόπιο αστικό μύθο πως η Lizzie επιστρέφει κάθε τέτοια μέρα για να συνεχίσει το αιματοβαμμένο έργο της , οι καλεσμένοι ΔΕΝ αποφασίζουν να καλέσουν το πνεύμα της μέσα σε συνοπτικές διαδικασίες διασκέδασης όπως συνηθίζεται - αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης παίζει με χαλαρούς κανονισμούς μεταφυσικού slasher και όχι με βιντεο-καταληψίες πρώτου προσώπου .
Ο δαίμονας Lizzie επιστρέφει για να πάρει μαζί του την τελευταία εν ζωή συγγενή του σε μια κατευθείαν-σε-dvd παραγωγή 15 χιλιάδων δολαρίων ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.