Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

AREA 51 (2015)

"Από τον σκηνοθέτη του PARANORMAL ACTIVITY και τον παραγωγό του THE PURGE ."
Τελευταία νιώθω πως όλες οι ταινίες γυρίζονται από δύο-τρεις ανθρώπους οι οποίοι κάνουν τράμπα μεταξύ τους και βγάζουν την επόμενη ομάδα παραγωγής μέσα από ένα καπέλο με λαχνούς .
Γραμμένο εν μέρη και σκηνοθετημένο από τον σκηνοθέτη του PARANORMAL ACTIVITY , Oren Peli , ο οποίος είναι παραγωγός στα THE BAY , THE LORDS OF SALEM , THE CHERNOBYL DIARIES , INSIDIOUS , PARANORMAL ACTIVITY 2-Ad naeseum , κτλ ...
Τρεις καλοί φίλοι , ο Reid ( Reid Warner - HOUSE OF MANSON ) , o Darrin ( Darrin Bragg - AFTER THE PARTY ) και ο "άλλος" τον οποίο δεν αναφέρει καν με τι όνομα κυκλοφορεί στην ταινία το imdb ( Ben Rovner - BEACH BAR: THE MOVIE ) , παίρνουν την μεγάλη απόφαση να πάνε οδικώς στο Las Vegas και από εκεί να πεταχτούν στην θρυλική "Περιοχή 51" , με σκοπό να εισβάλουν μέσα στο μυστικό στρατιωτικό κτήριο (κάτι το οποίο δεν πρόκειται να περιμένει κανείς - εκτός από την Ισπανική Ιερά Εξέταση) . Τους τρεις φίλους συνδέει η λατρεία για τις θεωρίες συνωμοσίες , τα πάρτι δίχως αύριο και η καταγραφή των περιπετειών τους με βιντεοκάμερες . Το υλικό από το μεγάλο ταξίδι το οποίο είναι και το τελευταίο τους (τουλάχιστον σε αυτόν τον πλανήτη) , είναι τα 90 λεπτά της ταινίας .
Για άγνωστο λόγο που οδηγεί άνετα σε έξτρα θεωρίες συνωμοσίας , η ταινία ήταν έτοιμη για κυκλοφορία από το 2009 , αλλά μόλις φέτος άρχισε να παίζει σε επιλεγμένα σινεμά και να κατεβαίνει ως "video on demand" - δικαιολογημένα αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις των πάντα ανυπόμωνων γκρινιάριδων "κριτικών" του imdb που εξεφτελίζουν κάθε θέαμα μέσα σε 10 αράδες αν δεν έχουν ικανοποιήσει άμεσα τις ορέξεις τους για οποιοδήποτε σαχλό έντσικτο θέλουν να κατευνάσουν μέσα σε 90 λεπτά μυθιστορίας και λοιπών διαδικτιακών ξερόλων που πλέον δεν εντυπωσιάζονται από τίποτα .
Το Lore είναι εδώ . Οι χαρακτήρες αναπτύσονται μέσα σε 60 λεπτά . Οι χαρακτήρες αναλώνονται μέσα σε 15 λεπτά γιατί μπήκαν κάπου που δεν έπρεπε και αναμενόμενα τους "πήρε ο διάολος" (και τους σήκωσε στην κυριολεξία) . Αντιμετώπισε το ως φανταστική ιστορία που ξεδιπλώνεται μέσα σε κάποιο περιορισμένο χρονικό πλαίσιο , αλλά που περιέχει την "αλήθεια" όσων ασχολούνται σοβαρά με το συγκεκριμένο θέμα (είτε έχουν φτάσει στο στάδιο να φοράνε καπέλο από αλουμινόχαρτο , είτε απλά έχουν διαβάσει έναν σκασμό θεματικά βιβλία και πιστεύουν πως "η αλήθεια είναι εκεί έξω") .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.