Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

POUND OF FLESH (2015)


Γραμμένο από τον Joshua James ( ALIEN UPRISING ) και σκηνοθετημένο σε φόρμα αρχών δεκαετίας '90 από τον Earnie Barbarash ( CUBE ZERO , ASSASSINATION GAMES , 6 BULLETS , FALCON RISING ) .
O Jean-Claude Van Damme ( BREAKIN' ) είναι ο Deacon Lyle . Πρώην Γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις/black-ops , νυν αναλαμβάνω-να-βρίσκω-ανθρώπους-που-τους-έχουν-απαγάγει-και-να-τους-επιστρέφω-στους-αγαπημένους-τους . Φτάνει στην Manila με σκοπό να βοηθήσει τον εγκατεστημένο μόνιμα εκεί αδελφό του George σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του . Η ανιψιά του Isabella (που είναι στην πραγματικότητα κόρη του , για αυτό είναι ψυχραμένος με τον αδελφό του) έχει πρόβλημα με τα νεφρά της και χρειάζεται άμεση μεταμόσχευση . Ο Deacon ως ο μοναδικός συμβατός δότης αναλαμβάνει να κάνει την δωρεά . Μια νύχτα πριν την εγχείρηση όμως θα γνωρίσει την σαγηνευτική Ana και θα ξυπνήσει την επόμενη γυμνός μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη πάγο και αίμα . Μείον ένα νεφρό .... Κάτι που δεν φαίνεται να τον ενοχλεί ιδιαίτερα καθώς παλιότερα είχε διασχίσει έρημο στο Αφγανιστάν με σπασμένα και τα δύο του πόδια !
Ο Aki Aleong ( BRADOCK: MISSING IN ACTION III ) είναι ο Kung . Είναι φίλος του Deacon . Παλαιότερα ήταν απαγωγέας , αλλά έχει βρει τον σωστό δρόμο πλέον . Φροντίζει τον φίλο του παρέχοντας του μορφίνη για τους μετεγχειρητικούς πόνους και προστασία . Βοηθάει όπως μπορεί την κατάσταση μέχρι που ανατινάζεται ένα ψυγείο στα μούτρα του κασκαντέρ που τον ντουμπλάρει .
Ο John Ralston ( DEGRASSI: THE NEXT GENERATION ) είναι ο ήρεμος αδελφός του Deacon , George Lyle (είναι ένας ρόλος που θα ταίριαζε γάντι στον Christopher Lambert) . Εκείνος μεγάλωσε με την μητέρα τους μετά το διαζύγιο και όχι στον δρόμο σαν τον αδελφό του , οπότε δεν γνωρίζει τίποτε από πολεμικές τέχνες . Είναι δάσκαλος ο οποίος στράφηκε στον χριστιανισμό μετά τον θάνατο της γυναίκας του . Έχει δυνατό το θρησκευτικό αίσθημα και δεν θέλει άλλο αίμα στα χέρια του από την τρελή πορεία που λαμβάνει η περιπέτεια αναζήτησης του χαμένου νεφρού . Υπάρχουν αρκετές δραματικές στιγμές μεταξύ των δύο αδελφών που θα λειτουργούσαν το ίδιο σε επίπεδο κωμωδίας ακόμη κι αν ο ρόλος πήγαινε σε έναν ψηφιακό δίδυμο του Van Damme . Ο George είναι ικανός να δώσει ακόμη και την ζωή του για την κόρη του και φτάνει μέχρι σε σημείο να χάσει την ψυχή του , αλλά ο αδελφός του τον συγκρατεί και τον επαναφέρει εκλιπαρώντας τον να μην ανατινάξει με καραμπίνα τα μυαλά του κρεβατωμένου 11χρονου που έχει το νεφρό που προορίζεται για την κόρη του . Τα αδέλφια έχουν χάσει πολύ χρόνο στο να τα ξαναβρούνε και η εξιλέωση θα είναι μοιραία για τον έναν από τους δύο .
Το Αίσθημα :
Η Charlotte Peters είναι η Ana . Διπλαρώνει τον Deacon με ανίερο σκοπό . Δουλεύει για χάρη του εκβιαστή μαστροπού Drake , ο οποίος χρειάζεται το νεφρό του Deacon για έναν πλούσιο αγοραστή που το έχει επίσης άμεση ανάγκη . Αυτή θα ήταν η τελευταία δουλειά της για εκείνον . Δεν εξηγείται ποτέ γιατί είναι σαν την δίδυμη αδελφή της νεκρής γυναίκας του George που δεν γνώριζε κανείς ότι υπήρχε . Καταλήγει στην αγκαλιά του George αφήνοντας ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για την πραγματική της ταυτότητα έναν χρόνο μετά τα αιματοβαμμένα γεγονότα .
Ο Κακός :
Ο μακαρίτης Darren Shahlavi ( ALONE IN THE DARK , YIP MAN 2 , BORN TO RAISE HELL , TACTICAL FORCE , THE MARINE 3: HOMEFRONT ) είναι ο αδίστακτος μαστροπός/μαυραγορίτης ανθρωπίνων οργάνων/πρώην SAS Drake . Διατηρεί υπόγειο κύκλωμα παράνομων αγώνων πολεμικών τεχνών , αλλά όχι σε επίπεδο Kumite - ο Deacon δεν θα χρειαστεί να νικήσει τον πρωταθλητή για να πάρει το νεφρό του πίσω . Ο Drake δουλεύει για χάρη του 76χρονου εκατομμυριούχου Simon Rants του Τρίτου , ο οποίος χρειάζεται το νεφρό για τον 11χρονο εγγονό του , οπότε υπάρχει μια γκρίζα γραμμή κάπου εδώ , δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για παλιανθρωπιά . Η MMA χορογραφία της τελικής αναμέτρησης είναι δεμένη , παρόλο που ο Van Damme φέρνει μαχαίρι σε μάχη με γροθιές .
----------------------------------------------
Σκηνή Κλασικού Σπαγγάτο :
Δεν πέφτει ακριβώς στο πάτωμα , περισσότερο τον τραβάει το αυτοκίνητο που φεύγει , αλλά και πάλι το άνοιγμα παραμένει άνοιγμα σε εκρηκτικό συνδυασμό με δυνατό κεφαλοκλείδωμα/πάτημα χεριού με το πόδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.