Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

UNDEFEATABLE (1993)


Ο αυθεντικός τίτλος αυτής της εκκεντρικής περιπέτειας πολεμικών τεχνών είναι Chi Hua Kuang Mo .
Γνωστό και ως BLOODY MARY KILLER .
Σκηνοθετημένη από τον άρχοντα της copy-paste Χονγκ Κονγκ Β-ninja περιπέτειας Godfrey Ho (που υποργάφει ως Godfrey Hall) !
Η Cynthia Rothrock ( CHINA O'BRIEN , MARTIAL LAW , SCI-FIGHTER , MERCENARIES ) είναι η Kristy Jones . Άσσος στην γροθιά η οποία συνηθίζει να εξευτελίζει συμμορίες δρόμου σε άτυπους αγώνες πολεμικών τεχνών στα στενά της Βαλτιμόρης , λαμβάνοντας μέρος με την δική της πολύχρωμη συμμορία από Ασιάτες . Η Kristy με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για να σπουδάσει ιατρική η μικρή της αδελφή Karen ( Sunny David ) - η οποία θέλει με την σειρά της να προσφέρει μια άλλη ζωή στη Kristy , μακριά από την βια των δρόμων - αφού με τόση προπόνηση στις πολεμικές τέχνες δεν κατάφερε να πάει ποτέ σε κολέγιο . Η αδελφή της δεν προλαβαίνει να ζήσει τα όνειρα της καθώς πέφτει σύντομα θύμα στις ορέξεις μανιακού δολοφόνου και η Kristy δίνει όρκο ματωμένης εκδίκησης να βρει τον υπεύθυνο με κάθε τρόπο .
Ο John Miller ( HONOR AND GLORY ) είναι ο καρατέκα αστυνόμος Nick DiMarco . Αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονιών και είναι στο κατόπι του μανιακού που σκοτώνει γυναίκες και τους αφαιρεί τα μάτια . Ο συνάδελφος του Mike ( Gerald Klein ) πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του δολοφόνου , δίνοντας έτσι στον Nick έξτρα κίνητρο ματωμένης απόδοσης δικαιοσύνης πέρα από τα όρια του νόμου . Ο Nick ερωτεύεται με πάθος την Kristy μετά την πρώτη τους συνάντηση (την συλλαμβάνει μετά από έναν αγώνα πολεμικών τεχνών και προσπαθεί να την πείσει να αλλάξει ζωή) και είναι αυτός που θα της χαρίσει την πολυπόθητη μόρφωση στο τέλος της ταινίας (την στιγμή που η ίδια φροντίζει να γράψει σε κολέγιο τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας της ;) .
Ο Κακός :

O Don Niam είναι ο Paul , γνωστός στο κύκλωμα των μαχών δρόμου ως Stingray , ο επίσης κούνγκ-φου μαχητής του δρόμου/αποτρελαμένος βιαστής με την χαίτη που γνωρίζει κυρίως τα μυστικά του αυτοσχέδιου βιντεο-καράτε .
Η σύζυγος του Anna (Emille Davazac ) , τον παρατάει μετά από βιασμό που υπέστη στα χέρια του και δεν μπορεί να το χωνέψει . Είχε όρεξη μετά από μάχη για αγριάδα η οποία του βγήκε εκτός ελέγχου . Ο παρεξηγημένος Paul ψάχνει να την βρει απεγνωσμένα , αλλά καταλήγει να απαγάγει/βιάζει/σκοτώνει άλλες γυναίκες οι οποίες μοιάζουν με εκείνη , αφού αποδεικνύεται πως έχει μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα με την εγκατάλειψη (η μαμά τον είχε παρατήσει μικρό) . Το ψυχωτικό επεισόδιο που του προκάλεσε η φυγή της γυναίκας του , διαλύει την πραγματικότητα γύρω του , ταυτόχρονα με την ερμηνευτική του απόδοση ως ηθοποιός . Ο Nick αφαιρεί τα μάτια των θυμάτων του για να μην τον βλέπουν (και για να τα προσθέσει σε δεξαμενή νερού αντί ψαριών που έχει στο σπίτι του) , και στην συνέχεια τα τεμαχίζει και τα παρατάει σε διάφορα σημεία της πόλης προκαλώντας περισσότερη σύγχυση στην αστυνομία ... Η σύγχυση συνεχίζεται εκτός οθόνης , αφού πέρα από την υπερβολική χρήση βίας ο Nick χρησιμοποιεί υπερβολικά ένα βλαβερό για το όζον σπρέι μαλλιών για να τονίζει την καλοφτιαγμένη του χαίτη με κόκκινες γραμμές (;) ...
Το τέλος του μετά την αμφιλεγόμενη σκηνή μάχης με τον γυμνόστηθο/λαδωμένο Nick και την Kristy είναι η τραγική ειρωνεία προσωποποιημένη .
Ο Don Niam από κομπάρσος σε ταινία με Don "The Dragon" Wilson ( OUT FOR BLOOD - 1992) βρέθηκε να κάνει τον κύριο "κακό" σε "ταινία δράσης" έναν χρόνο αργότερα , ολοκληρώνοντας την πορεία του στην κατευθείαν-σε-βίντεο φιλμογραφία του 4 χρόνια αργότερα με μια σύντομη εμφάνιση σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειρά L.A. HEAT .
---------------------------------------
Η ταινία ήταν τόσο εκτός πραγματικότητας που η κοπέλα που έκανε την αδελφή της Rothrock έφυγε πριν την ολοκλήρωση της δραματικής σκηνής του θανάτου της μιας και η παραγωγή δεν την πλήρωνε . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Rothrock να κλαίει πάνω από το υποτιθέμενο πτώμα της αδελφής της κρατώντας το χέρι του Godfrey Ho ! Όσον αφορά την ερμηνευτική δεινότητα των συμπρωταγωνιστών , η Rothrock είχε τις περισσότερες φορές κολλημένα καρτελάκια με τις ατάκες τους πάνω στο κούτελο της ...
-----------------------------------------
Προτείνεται για διπλή προβολή τίμιας κατευθείαν-σε-βίντεο δράσης με το BLACKBELT (1992) που είναι στην ουσία η ίδια ταινία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.