Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

THE APPARITION (2012)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Todd Lincoln ( V/H/S: VIRAL ) .
Μεταφυσικό πείραμα σε κολέγιο πάει διαβολικά στραβά με αποτέλεσμα νεαρό ζευγάρι που συμμετείχε στην όλη εξυπνάδα να πέσει θύμα "σκοτεινής οντότητας" .
Η ιδέα της ομάδας που το έκανε ήταν να ξεπεράσουν τα όρια της "ανωμαλιστικής ψυχολογίας" (δόκιμος φέσο-επιστημονικός όρος που ακούγεται ψαρωτικός στα engli-greeks "anomalistic psychology) , αναπαριστώντας με καλύτερα τεχνολογικά μέσα ένα παλαιότερο επιχείρημα επικοινωνίας με το πνεύμα ενός νεκρού άντρα - του Charles Reamer , εξου και το όνομα Charles Experiment , το οποίο είχε λάβει χώρα τον Μάιο του 1973 ...
Το επόμενο ζευγάρι που γίνεται ο αποδέκτης της μεταφυσικής παρενόχλησης που είναι και οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας είναι οι Kelly ( Ashley Greene - η Alice Cullen στις 5 TWILIGHT ταινίες ) και Ben ( Sebastian Stan - o Bucky Barnes στις 2 CAPTAIN AMERICA ταινίες ) . Εκείνη δουλεύει σε κατάστημα με μικρά ζώα , εκείνος επισκευάζει ηλεκτρικές συσκευές και θυμίζει ανησυχητικά νεαρό Skywalker  . Είχε λάβει μέρος στο πείραμα , αλλά κάνει το κορόιδο όταν αρχίζουν τα παράξενα συμβάντα στο σπίτι . Η προαστιακή ηρεμία τους θα διαταραχτεί με νυχτερινά ανοίγματα διαφόρων πορτών του σπιτιού και με αφύσικες μετακινήσεις επίπλων . Σύντομα ένας σκύλος που φρόντιζε η Kelly θα πέσει νεκρός από άγνωστη αιτία και η μετέπειτα ανακάλυψη περίεργης μούχλας στο σημείο που ξεψύχησε το ζωντανό , θα οδηγήσει το ζευγάρι σε σημείο επαφής με το ταραχοποιό "πνεύμα" - το οποίο θα διαρρυθμίσει δημιουργικά την γκαρνταρόμπα στην ντουλάπα μεταξύ άλλων .
Ο Tom Felton ( ο Draco Malfoy στις 200 ταινίες του HARRY POTTER ) είναι ο Patrick . Υπεύθυνος του πειράματος που απελευθέρωσε την οντότητα που ακούει στο όνομα Charles μερικά χρόνια νωρίτερα . Από τότε προσπαθεί να το εντοπίσει και να το στείλει πίσω από εκεί που ήρθε Ghostbusters-style με μηδενική επιτυχία . Ο Ben λαμβάνει τις γλαφυρές μαρτυρίες του σχετικά με την αποτυχία να πιάσουν το φάντασμα μέσα σε 36 μαρκαρισμένα ως επείγοντα emails . Έχει επίσης διάφορα μηχανήματα εντοπισμού και παγίδευσης που για άγνωστο λόγο αγνοεί την ύπαρξη τους μέχρι το 44ο λεπτό της ταινίας όπου και μαθαίνουμε για την συμμετοχή του στο πείραμα κτλ κτλ . Ο Patrick είναι ένα βήμα πριν την παράνοια και αράζει μέσα σε ένα μεταλλικό κελί το οποίο έχει τροποποιήσει για να προστατεύεται από εξώκοσμες παρουσίες - μέρος το οποίο δεν λειτουργεί ως χώρος τελικής αναμέτρησης . Η δραματική αφήγηση σχετικά με την καταγωγή και των σκοπών της οντότητας με την χαρακτηριστική Hogwarts προφορά φεσώνει την αποπνικτική ατμόσφαιρα .
----------------------------------------------
Η κυκλοφορία της ταινίας στον κινηματογράφο πήγε άπατη καθώς τα κέρδη δεν ισοφάρισαν το κόστος παραγωγής . Το γενικότερο θάψιμο από την διανομή της Warner (δύο χρόνια καθυστέρησης μετά το σπάσιμο σχέσεων με την εταιρία παραγωγής Dark Castle ENTERTAINMENT και σχεδόν μηδενική προώθηση) βοήθησε καταλυτικά σε αυτό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.