Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

RUN ALL NIGHT (2015)

"Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που νοιάστηκε ποτέ για σένα . Αυτό τελείωσε μια ώρα πριν , όταν σκότωσες τον γιο μου . Έρχομαι για τον δικό σου με όλες μου τις δυνάμεις .."
- Shawn Maguire , χαροκαμένος πατέρας/μαφιόζος
 
Γραμμένο από τον Brad Ingelsby ( THE RAID ) και σκηνοθετημένο με έμφαση στην δραματουργία των χαρακτήρων από τον Jaume Collet-Serra ( HOUSE OF WAX , ORPHAN , UNKNOWN , NON-STOP ) .
O Liam Neeson ( TAKEN ) είναι ο Jimmy Conlon , γνωστός και ως Jimmy ο Νεκροθάφτης . Ιρλανδός μαφιόζος εκτελεστής που δεν γνωρίζει η αστυνομία ακριβώς τον αριθμό χτυπημάτων που έχει κάνει για χάρη της συμμορίας του . Πλέον ζει αποξενωμένος από τον μοναδικό ζωντανό συγγενή του , τον γιο του , και μπεκρουλιάζει καθημερινά στην Ιρλανδική παμπ-στέκι/αρχηγείο της συμμορίας .
Ο Joel Kinnaman ( ROBOCOP ) είναι ο αποξενωμένος γιος του Jimmy , Mike Conlon . Εργάζεται ως σοφέρ σε ιδιωτική εταιρία και τον ελεύθερο χρόνο του προμοτάρει ορφανά παιδιά στο τοπικό γυμναστήριο μποξ της γειτονιάς . Δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον πατέρα του γιατί τον θεωρεί αδίστακτο γκάνγκστερ . Ο ίδιος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και η γυναίκα του περιμένει το τρίτο . Οι κόρες τους δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τον παππού τους . Γίνεται μάρτυρας φονικού με δράστη τον γιο του μαφιόζου αφεντικού του πατέρα του . Επειδή ο τύπος είναι επικίνδυνος και ανεξέλεγκτος , ο Jimmy γίνεται στόχος . Η σωτήρια επέμβαση του πατέρα του θα διαμορφώση το σκηνικό της ολονύχτιας καταδίωξης που μπορεί να μην έχει καλό τέλος , αλλά τουλάχιστον έφερε κάπως πιο κοντά τους δύο άντρες .
Ο/Οι Κακός/οι :
Ο Ed Harris ( THE ABYSS ) είναι ο πάτερ φαμίλιας της συμμορίας , Shawn Maguire . Έχτισε με κόπο και αίμα την επιχείρηση του . Έχει την μισή αστυνομία στο μισθολόγιο του . Ξεκινήσανε μαζί την επιχείρηση με τον Jimmy και τους ενώνει αδελφική φιλία . Ο Jimmy αναλάμβανε να καθαρίζει κάθε εμπόδιο , όποιος και να ήταν . Για να τον έχει σε εγρήγορση εκτός μπαρ τον βάζει να κάνει τον Άγιο Βασίλη σε γιορτινά πάρτι στο σπίτι του για να διασκεδάζει τα μικρά παιδιά των καλεσμένων - ακόμη κι αν είναι έτοιμος να ξεράσει πάνω στα παιδιά . Αυτή του η σχέση ζωής θα αλλάξει όταν ο Jimmy σκοτώσει τον μονάκριβο γιο του , Danny . Ο Shawn θα κινήσει γη και ουρανό για να σκοτώσει τον γιο του Jimmy ώστε να του δείξει πως είναι να χάνεις κάθε διάθεση για ζωή . Η γραμμή που ξεπεράστηκε καταστρέφει για πάντα την σχέση τους και σταδιακά την αυτοκρατορία του Shawn .
O Boyd Holbrook ( A WALK AMONG THE TOMBSTONES ) είναι ο Danny , γιος του μαφιόζου μπαμπά ο οποίος θέλει να αρχίσει να αποδεικνύει πόσο άντρας είναι παίρνοντας βλακώδεις αποφάσεις οι οποίες θα διακινδυνέψουν την ακεραιότητα της εγκληματικής αυτοκρατορίας του μπαμπά . Προσπαθώντας να κάνει μια συμφωνία εκατομμυρίων με Αλβανούς μεγαλο-πρεζέμπορες , προκαλεί τον πατέρα του ο οποίος ακυρώνει την συμφωνία και τον εξευτελίζει μπροστά σε όλους (βλέπε ακριβώς την ίδια σχέση μπαμπά μαφιόζου-γιου λαπά που κάνει τον μάγκα με τις πλάτες του μπαμπά στο THE RAID 2) . Αυτό θα οδηγήσει σε μια σειρά γεγονότων τύπου θα-σας-δείξω-εγώ-ποιος-είμαι , η οποία θα καταλήξει στη μοιραία σκηνή όπου ο Jimmy φυτεύει μια σφαίρα στον λαιμό του προστατεύοντας τον δικό του γιο . Πίστευα πως ο γιος θα σκότωνε τον πατέρα κάνοντας τα put Anna όλα στον κόσμο της νύχτας , όπως έγινε και στο RAID 2 , αλλά τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά , καθώς ο παράγοντας Liam Neeson αλλάζει την εξίσωση της δράσης .
Ο ράπερ Common ( SMOKIN' ACES , WANTED , TERMINATOR SALVATION , HAPPY FEET 2 ) είναι ο επαγγελματίας δολοφόνος Andrew Price . Χαίρεται τόσο πολύ όταν αναλαμβάνει το συμβόλαιο θανάτου για τον Jimmy που θα το έκανε και τσάμπα . Έχει την τεχνολογία και το νεαρότερο της ηλικίας με το μέρος του .
------------------------------------------------
Έχοντας κατά νου την σχεδόν υπερηρωική περσόνα που έχει δημιουργήσει ο Neeson στα τρία TAKEN , διαβάζοντας πως ο τίτλος της καινούργιας του ταινίας δράσης λέγεται "ΤΡΕΧΑ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ" είχα ελπίδες από την σύνοψη της υπόθεσης πως θα τον κυνηγάνε όλοι : Η Ιρλανδική μαφία , η αστυνομία και οι Αλβανοί πρεζέμπορες !
Η ταινία δεν πήγε προς αυτή την κατεύθυνση και το πήρε πιο σοβαρά - αν θες το πηγε προς το "συγκρατημένο ρεαλισμό" , αφού αν δεν πρόσεχαν θα είχαμε πιθανότατα νέο Steven Seagal στα χέρια μας με κατευθείαν-σε-dvd περιπέτειες 3 φορές τον χρόνο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.