Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

DEMON BABY (2014)


Γραμμένο με μεταφυσική προδιάθεση και σκηνοθετημένο με ψυχιατρική ανατροπή από τον Corrie Greenop . Το ψυχόδραμα είναι γνωστό ως WANDERING ROSE στην χώρα προέλευσης της ταινίας , αλλά βάλαμε λίγο marketing σατανά για να ψήσει περισσότερο την Αμερικάνικη αγορά .
Η Rose και ο Theo είναι ένα νεαρό ζευγάρι που προσπαθεί να σώσει την σχέση του πηγαίνοντας με εκδρομικό βαν στα δάση της Σκοτσέζικης επαρχίας για ένα ειδυλλιακό σαββατοκύριακο - είναι η επέτειο τους και η ηρεμία της εξοχής θα τους βοηθήσει να δουν διαφορετικά τα πράγματα μεταξύ τους . Ο Theo είναι από την Μεγάλη Βρετανία , ενώ η Rose είναι ντόπια .
Η Rose λίγες ώρες πριν φτάσουν στον τελικό προορισμό τους - ο οποίος δεν της αρέσει γιατί θέλει να κάνει μπάνιο κι όχι να κάνει την ανάγκη της ανάμεσα σε κατσάβραχα - θα αρχίσει να έχει ψηφιακά οράματα που πιθανόν να έχουν κάποια σχέση με το παρελθόν της και τηλεφωνήματα στο κινητό από μπλοκαρισμένο νούμερο . Ο Theo θέλει να περάσουν όσο πιο καλά και ήρεμα γίνεται και θα προσπαθήσει να κάνει υπομονή να μην την παρατήσει με τέτοια ξενέρωτη συμπεριφορά που έχει όπως είναι στην μέση του πουθενά . Τα πράγματα στην τοποθεσία που θα παρκάρουν δεν θα καλυτερέψουν καθώς η Rose αρνείται πεισματικά να κάνει σεξ με τον χαλαρό Theo . Κάθε φορά που κάνει κίνηση εκείνη είτε θα είναι κουρασμένη , είτε θα βλέπει φαντάσματα να την κοιτάνε από το παράθυρο . Υποτίθεται πως είναι έγκυος , αλλά μάλλον κάτι κρύβει από τον βαθιά νυχτωμένο φίλο της .
Οι μέρες κυλούν βαριεστημένα ανάμεσα σε βαρκάδες και πεζοπορίες μέσα στο δάσος . Οι εφιάλτες συνεχίζονται για την Rose και το δράμα άμα-κάνεις-έκτρωση-τελειώσαμε παίζει ασταμάτητα μέσα στο κεφάλι της .
Τα γεγονότα εξελίσσονται δραματικά με την Rose να έρχεται αντιμέτωπη με την ψηφιακή οντότητα ενός μικρού κοριτσιού και να καταλήγει να κόβει τις φλέβες της μέσα σε μια ντουζιέρα . Η πραγματικότητα της εγκυμοσύνης την ταράζει ακόμη περισσότερο στο νοσοκομείο όπου μεταφέρεται με αποτέλεσμα η σχέση της με τον Theo να τερματίζεται μέσα σε ένα λουτρό αίματος . Υποτίθεται πως είχε κάνει έκτρωση μερικές μέρες νωρίτερα , δεν μπορεί να είναι ακόμη έγκυος ... Ή μήπως όχι ;
Είναι από εκείνες της αμήχανα πραγματικές στιγμές των ανθρώπινων σχέσεων που ξεκινάς για διακοπές σε δάσος και καταλήγεις να βρίσκεσαι έγκλειστος σε ψυχιατρείο για το υπόλοιπο της ζωής σου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.