Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

BILLA (2009)

 
"Trust no one , kill every one , be only one .."
- Billa .
 
Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Meher Ramesh .
Πρόκειται για το ομώνυμο remake σε διάλεκτο telugu ταινίας που κυκλοφόρησε σε διάλεκτο tamil το 2007 , η οποία είναι επίσης remake του DON (1978) και του N.T.R. (1979) .
Η ταινία ξανακυκλοφόρησε το 2017 ντουμπλαρισμένη στα ινδικά ως THE RETURN OF REBEL 2 από την Goldmine Telefilms .
O Prabhas ( REBEL , MIRCHI , ACTION JACKSON ) είναι ο Δον Billa . Νούμερο ένα κουλ καταζητούμενος της interpol ο οποίος δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ τα μαύρα γυαλιά ηλίου του και κρύβεται από τις αρχές κάπου στην Μαλαισία όπου και διατηρεί τις εγκληματικές του επιχειρήσεις μαζί με την διαβόητη συμμορία του . Σε ένα ανελέητο κυνηγητό με την τοπική αστυνομία ο Billa πεθαίνει (;) θεατρικά μπροστά στον σχεδόν συνταξιούχο πράκτορα Krishna Moorthi ο οποίος κρατάει τον θάνατό του κρυφό από όλους έχοντας ήδη καταστρώσει ένα σατανικό σχέδιο σύλληψης της υπόλοιπης συμμορίας μέσα στο κεφάλι του (ίσως ως μια τελευταία ηρωική πράξη πριν αποχωρίσει από το αστυνομικό σώμα και το σώμα του γενικότερα) .
Πίσω στην Ινδία ο Krishna Moorti έρχεται σε επαφή με έναν γόη εγκληματία του δρόμου με χρυσή καρδιά τον Swami Ranga ( Prabhas ) . Ο Ranga περνάει τις μέρες του κλέβοντας πορτοφόλια , χορεύοντας ανάμεσα σε αυθόρμητες χορογραφίες του απλού λαού και πουλώντας γοητεία . Δέχεται την πρόταση του Πράκτορα Krishna να υποδυθεί τον Billa με σκοπό να εισχωρήσει στην συμμορία και να βοηθήσει στην σύλληψη των μελών της . Ως αντάλλαγμα , τα δύο παιδιά που έχει υιοθετήσει θα λάβουν καλή μόρφωση με έξοδα του κράτους .
Ο Billa εκπαιδεύεται με ταχύ πρόγραμμα και επιστρέφει στους φίλους του ισχυριζόμενος πως έχει χάσει την μνήμη του . Έρχεται σε επαφή με το μεγάλο κρυφό αφεντικό που είναι γνωστός μόνο ως "Devil" και αρχίζει να μοιράζεται τα σχέδια της συμμορίας με τον Krishna .
H Anoushka Shetty ( MIRCHI , BAAHUBALI ) είναι η Maya . Γίνεται μέλος της συμμορίας με σκοπό να σκοτώσει τον Billa ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του αδελφού της και της κουνιάδας της . Στην κρίσιμη στιγμή το χέρι χαλαρώνει πάνω στην σκανδάλη όταν μαθαίνει την πραγματική ταυτότητα του Ranga απο έναν καταιδρωμένο Krishna . Βοηθάει και εκείνη στον αγώνα δρόμου εναντίον της υπόλοιπης συμμορίας και του αδίστακτου Devil .
Φυσικά και ερωτεύεται τον Ranga/Billa και χορεύει/τραγουδάει μαζί του για να χαλαρώσει η ατμόσφαιρα εκτός οθόνης .
Μέσα σε δυόμιση ώρες δράσης και χορευτικού ντελίριου αποκαλύπτεται η ταυτότητα του Δον Διάολου με το δράμα να ολοκληρώνεται με την αιματοβαμμένη τελική μάχη ανάμεσα στους δύο άντρες .
Με τα λεφτά της επικύρηξης (και 4 έξτρα βαλίτσες με κλοπιμαία) ο Ranga και η Maya ανοίγουν σχολείο και κολέγιο πίσω στο Visakhapatnam .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.