Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

SINGHAM (2011)


Γραμμένο από τους Hari και Yunus Sajawal .
Σκηνοθετημένο από τον Rohit Shetty ( SINGHAM RETURNS ) .
Είναι remake του SINGAM (2010) το οποίο ήταν σε άλλη διάλεκτο και με διαφορετικούς ηθοποιούς εκτός του Prakhas Raj ο οποίος ερμηνεύει ξανά τον κακό .
O Ajay Devgn ( SINGHAM RETURNS ) είναι ο τιμωρός του εγκλήματος στην μικρή πόλη Shivgarth , επιθεωρητής Bajirao Singham ( Λιοντάρι ) . Δεν γνωρίζουμε τίποτε για αυτόν πέρα από μια σκηνή όπου εμφανίζεται μέσα από ένα ποτάμι ως σοκολατένιο avatar θεότητας της δικαιοσύνης .
Μετά από σειρά επιτυχιών εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος μετατίθεται στην Goa με σκοπό να εξαφανίσει την διαφθορά του τοπικού αστυνομικού τμήματος που οδήγησε στην αυτοκτονία τον τίμιο πρώην διοικητή του και να σφαλιαρίσει τους αμετανόητους εγκληματίες μέχρι να επέλθει η τελική συμμόρφωση με το ζωνάρι του .
Όταν όλα αποτυγχάνουν η σιδερένια παλάμη του Singham και η ζώνη από το παντελόνι του κάνουν τους πιο σκληρούς να λυγίσουν και να εκλιπαρούν για συγχώρεση .
Η απόδοση δικαιοσύνης του επιθεωρητή τον κάνει αγαπητό στον λαό καθώς δεν συνηθίζει να γράφει καμία αναφορά για να μην επιβαρύνει τους υπόπτους , αφού μετά από μια συνεδρία μαζί του δεν επιστρέφουν ποτέ στο έγκλημα .
Η πρώτη γνωριμία με τον κακό της υπόθεσης γίνεται όταν ο Singham δεν δεχτεί έναν αντιπροσωπό του να παρουσιαστεί στην θέση του για να δηλώσει παρόν στο αστυνομικό τμήμα σχετικά με μια παλαιότερη δολοφονία . Ο νόμος είναι νόμος και το Λιοντάρι θα απαιτίσει άμμεση παρουσία του πολιτικού Jaikart Shikre στο τμήμα του .
Ο Jaikart ατιμασμένος από την προσβολή του να κατέβει ο ίδιος να δηλώσει παρόν αλλά ανύμπορος να πάρει εκδίκηση φοβούμενος τον λαό που αγαπάει τον Sngham , κανονίζει την μεταθεσή του στο αστυνομικό τμήμα της Goa , όπου ελέγχει τον εκεί διοικητή ....
Ο Κακός :
Ο Prakhas Raj ( MERCHI ) επιστρέφει στον ίδιο ρόλο ερμηνεύοντας το αδίστακτο κάθαρμα πολιτικό/μαφιόζο της Goa , Jaikant Shikre . Μέρη του διαλόγου μεταξύ Jaikant και Singham θεωρήθηκαν υποτιμητικά για συγκεκριμένη υποκατηγορία κατοίκων κάτι που οδήγησε σε διαδηλώσεις οργανισμών των Kannadas έξω από σινεμά στην πόλη της Karnataka .
O Jaikant απειλεί πως θα φέρει 1000 άντρες από τα σύνορα της Karnataka και ο Singham απαντά πως "Ένα λιοντάρι αρκεί για να διώξει 1000 σκυλιά" ....
38 εκατομμύρια μιλούν την συγκεκριμένη γλώσσα και η συγκεκριμένη ατάκα οδήγησε στην παρεξήγηση , καθώς παρόλο που ο Prakhas είναι ο ίδιος Kannadiga δεν είπε τίποτε στην παραγωγή (στην ταινία υποδείεται έναν Maratha όπως και ο Singham) .
Παρόλα αυτά οι ομαδικοί βιασμοί μέσα στα λεωφορεία και το χέσιμο στους δρόμους και τον ιερό ποταμό Γάγγη συνεχίζονται κανονικά χωρίς να ενοχλείται καμία μειονότητα .
Πέρα από την ανθρώπινη ηλιθιότητα που δεν έχει κανένα σύνορο στον αληθινό κόσμο , πίσω στην ταινία ο Jaikant προσπαθεί με κάθε τρόπο να σκοτώσει το Λιοντάρι αστυνομικό αλλά όσα σκυλιά και να στείλει εναντίον του δεν το καταφέρνει ποτέ .
Το Αίσθημα :
Η ηθοποιός/μοντέλο/τραγουδίστρια/πρέσβειρα της Λίγκας του Σελέμπριτι Κρίκετ Kajal Akkarwal είναι η κακομαθημένη κόρη του επιχειρηματία/εργοστασιάρχη Gautam Bosle , Kavya . Ο πατέρας της είναι φίλος με τον πατέρα του Singham και οι δύο νέοι γνωρίζονται σε μία οικογενειακή επίσκεψη . Η Kavya θεωρεί καλή ιδέα να διασκεδάζει τα βράδια τρομάζοντας του απλοϊκούς κατοίκους της περιοχής ντυμένη ως φάντασμα αλλά μια σφαλιάρα από το Λιοντάρι την επαναφέρει στην πραγματικότητα . Αρχικά φαίνεται να τον μισεί αλλά με το που βλέπει την τίμια φύση του τον ερωτεύεται .
SINGHAM-ική Απόδοση Δικαιοσύνης :
Πέρα από τις εναέριες σφαλιάρες που κάνουν τα σώματα να αναπηδούν στο τσιμέντο ο επιθεωρητής κανονίζει τον διεφθαρμένο πολιτικό στο τέλος της ταινίας πυροβολώντας τον στα μούτρα ενώ είναι καθισμένος στην θέση του αστυνομικού που αυτοκτονεί στην αρχή της ταινίας εξαιτίας του .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.