Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

DABANGG (2010)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Abhivan Kashyap .
Ξαναγυρίστηκε στα tamil ως OSTHE και στα telugu ως GABBAR SINGH .
Είναι η πιο εμπορική ταινία του Bollywood για το 2010 (τα 420 εκατομμύρια ρουπιών τα έκανε 2μισι δίς) .
Ο Salman Khan είναι ο Chulbul Pandey , ένας διεφθαρμένος αλλά ηρωικός όποτε χρειαστεί αστυνομικός , γνωστός και ως "Ρομπέν των Δασών" στην τοπική κοινωνία . Η ιστορία διαδραματίζεται στο Uttar Pradesh . Η καθημερινότητα του πάντα άφοβου Chulbul διαταράσσεται από τις όχι και τόσο καλές σχέσεις που έχει με τον πατριό του και τον νεότερο ετεροθαλή αδελφό του , Makkhi ( Abraaz Khan ) . Ο μικρός θέλει να παντρευτεί μια κοπέλα αλλά ο πατέρας τους δεν θέλει γιατί χρειάζεται λεφτά για να ξεπληρώσει κάτι δάνεια που είχε πάρει για το εργοστάσιο του . Ο Makkhi κλέβει χρήματα από τον Chulbul και τα δίνει κρυφά στον πατέρα της αγαπημένης του με σκοπό να αποκτήσει την ευλογία του δικού του πατέρα . Ο Chumbul το μαθαίνει και πηγαίνει στον γάμο χαλώντας την τελετή ενώ έχει εξευτελίσει τους συγγενείς του παντρεύεται την δικιά του αγαπημένη και αποχωρεί μετά από ένα χορευτικό διάλειμμα .
Η μητέρα του Chulbul δολοφονείται από τον αχρείο Chedi ο οποίος την πνίγει με μαξιλάρι την ώρα που την πιάνει κρίση άσθματος από την σκόνη του σπιτιού της . Ο Chulbul προσπαθεί να κάνει ειρήνη με τον θετό του πατέρα αλλά εκείνος τον θεωρεί απόκληρο και του κρατάει μούτρα .
Ο Makkhi δανείζεται χρήματα από τον εν λόγω αχρείο για τον γάμο του αλλά στην πορεία ανατινάζει έναν πολιτικό του αντίπαλο με ένα καφάσι μάνγκο/δέμα βόμβα που τοποθέτησε εν αγνοία του σε μια προσφορά ευεργεσίας εκ μέρους του φιλεύσπλαχνου Chedi .
Το Αίσθημα :
Η Sonakshi Sinha ( ROWDY RATHORE , DABANGG 2 , HIMMATWALA , ACTION JACKSON ) είναι η Raijo . Λαϊκό , όμορφο κορίτσι με έφεση στο τραγούδι και τον χορό που πουλάει πήλινα αγγεία στην αγορά . Ο πατέρας της είναι μέθυσος και αυτοκτονεί για να την γλυτώσει από την ντροπή καθώς γνωρίζει πως όσο είναι ζωντανός εκείνη θα προσπαθεί να τον περιθάλψει .
Ο Κακός :
Ο Sonu Sood είναι ο Chedi Singh . Αδίστακτος πολιτικός/γραμμωμένος εγκληματίας που ασχολείται με την λαδωμένη πάλη (;) . Ο Chulbul του καταστρέφει το διυλιστήριο και εκείνος με την σειρά του ανατινάζει το εργοστάσιο του θετού πατέρα του (ο οποίος παθαίνει καρδιακή προσβολή όταν το μαθαίνει) ενώ νωρίτερα είχε σκοτώσει την μάνα του .
Dabangg-ική Απόδοση Δικαιοσύνης :
Ο Dabangg μπουκώνει στον Chedi εξάτμιση από ένα τρακτέρ την ώρα που ο Makkhi πατάει το γκάζι . Εκδικείται έτσι τον θάνατο της μητέρας τους . Έχει προηγηθεί ημίγυμνη χορογραφία δράσης που αψηφά τους νόμους της φυσικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.