Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

HIMMATWALA (2013)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως τίμια λαϊκή περιπέτεια με ίσες ποσότητες κωμωδίας και δράματος από τον διασκεδαστή του λαού/σκηνοθέτη Sajid Khan .
Είναι remake της ομώνυμης ταινίας που κυκλοφόρησε το 1983 .
Ο Ajay Devgn ( SINGHAM , ACTION JACKSON ) είναι ο Ravi/Himmatwala . Βρισκόμαστε πίσω στο 1983 , την χρονιά που γυρίστηκε η ταινία που βασίστηκε το remake (η οποία ήταν και αυτή remake του OORUKI MONAGADU που είχε γυριστεί στα telugu το 1981) . Μετά την νίκη του σε έναν αγώνα πάλης σε κλουβί σε μια ιδιαίτερη ντίσκο της εποχής γίνεται γνωστός ως Himmatwala (γενναίος άντρας) στο νυχτόβιο κοινό .
Επιστρέφει στο πατρικό του στο μικρό χωριό Ramnagar όπου θα συναντήσει την μητέρα του και την αδελφή του οι οποίες ζουν υπό άθλιες συνθήκες σε μια καλύβα από άχυρα μετά τον θάνατο του ιερέα πατέρα του . Ο πατέρας αυτοκτόνησε ατιμασμένος γιατί είχε κατηγορηθεί άδικα από τον σατανικό πλούσιο κτηματία του χωριού Sher Singh πως έβαζε χέρι στις δωρεές του ναού . Ο μικρός τότε Ravi προσπάθησε να σκοτώσει τον Singh στον ύπνο του με ένα τσεκούρι , αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να τον φυγαδεύσει η μητέρα του από το χωριό για να τον σώσει . Μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο .
O Ravi με ματωμένη εκδίκηση στο μυαλό τα βάζει ανοιχτά με τους συγγενείς του Singh , ξεκινώντας από την κόρη του . Ως αντίποινα η κόρη ξαμολάει μια τίγρη μέσα στο χωριό , αλλά ο Ravi καταφέρνει να την υποτάξει , κάνοντας ταυτόχρονα την κόρη του ορκισμένου εχθρού του να τον ερωτευτεί .
Ακολουθεί σειρά ηρωικών πράξεων μέχρι την τελική εξιλέωση του πλούσιου ο οποίος χαρίζει τα χρέη των συγχωριανών του Ravi μετά την τελική μάχη συνέτισης του .
Το Αίσθημα :
Η Tamannaah ( REBEL , BAHUBALI 1&2 ) είναι η Rekha , κόρη του πλούσιου κτηματία Sher Singh ( Maresh Manjrekar - DABANGG , SLUMDOG MILLIONAIRE ) . Ο Himmatwala την εξευτελίζει αρχικά αναγκάζοντάς την να χορέψει τα παπάκια σε μία εκδήλωση που γίνεται στο σπίτι της επειδή έδειξε ασέβεια στο ιερό τουρμπάνι που φόραγε ο χωρικός οδηγός του πατέρα της . Όταν η Rekha ξαμολύσει την τίγρη και βρεθεί κατά λάθος μπροστά της , ο Himmatwala θα επέμβει και θα εξημερώσει το πεινασμένο θηρίο με μπουνιές . Ο έρωτας γιγαντώνει για την νεαρή γυναίκα όταν προσπαθήσει να σώσει τον ήρωα από σίγουρη μαχαιριά μπαίνοντας ανάμεσα σε εκείνον και το μαχαίρι . Ο Himmatwala φυσικά πιάνει το μαχαίρι από την λεπίδα σώζοντας την και εγκλωβίζοντας για πάντα την καρδιά της στα ματωμένα χέρια του .
Χορεύουν και τραγουδούν σε δύο βίντεοκλιπς .
Η (spoiler) Ανατροπή :
Ο Himmatwala τελικά δεν είναι ο Ravi όπως ισχυρίστηκε αρχικά , αλλά ο καλύτερος του φίλος . Μεγάλωσαν μαζί στο ορφανοτροφείο και στη συνέχεια ο Ravi τον μανατζάριζε στους ντίσκο αγώνες πάλης . Όταν ο Ravi πεθαίνει σε αυτοκινητιστικό ο Himmatwala ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση επιστρέφοντας στο χωρίο του φίλου του για να φτιάξει τα πάντα .
HIMMATWAL-ική Απόδοση Δικαιοσύνης :
Ομάδα αχρείων προσπαθούν να βιάσουν την αδελφή του Ravi μέσα στη καρότσα ενός παλιού φορτηγού . Ο Himmatwala αφού σπάσει τα κόκκαλα των 6 υποτακτικών ανοίγει τα πόδια του έντρομου αρχηγού και αρχίζει να του κλωτσάει τα αρχίδια . Στην τρίτη κλωτσιά ο επίδοξος βιαστής λιποθυμά ενώ η κάμερα κάνει fade-out στην 10η .
Στη τελική μάχη πέρα από αλυσίδες που τελειώνουν σε καμπάνες έχει και την βοήθεια της τίγρης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.