Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

SINGAM (2010)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Hari ( SINGAM TRILOGY ) .
Στα telugu κυκλοφόρησε ως YAMUDU και στα hindi ώς THE FIGHTERMAN SINGAM .
O Suriya είναι ο τίμιος αστυνομικός με την λιονταρίσια δύναμη Durai Singam .
Αυτή είναι η 25η ταινία όπου εμφανίζεται , ξεκινώντας την επιτυχημένα εμπορική φάση της κινηματογραφικής του καριέρας .
Υποδύεται τον υπό-επιθεωρητή της αστυνομίας στο μικρό χωριό Nallur στην παραθαλάσσια βιομηχανική επαρχία Thoothukudi . Συνηθίζει να λύνει τα προβλήματα των χωρικών χωρίς χρήση βίας (μόνο όποτε χρειαστεί) με αποτέλεσμα ο λαός να τον αγαπάει και να τον σέβεται .
Το Αίσθημα :
Η Anouskha Shetty είναι η Kavya Mahalingam . Γνωρίζεται με τον γενναίο αστυνομικό όταν αποφασίζει να γελάσει με τους χωρικούς της περιοχής τρομάζοντας τους ντυμένη τίγρη . Η σφαλιάρα την επαναφέρει στην τάξη και την ρίχνει στον έρωτα σε σημείο να του κάνει πρόταση γάμου . Ο βιομήχανος πατέρας της παρόλο που είναι φίλος με τον πατέρα του Singam δεν θέλει για γαμπρό του έναν αστυνομικό γιατί δεν τον θεωρεί ισάξιο της κόρης του .
Ο Κακός :
Ο Prakash Raj είναι ο εκβιαστής/απαγωγέας μαφιόζος Mayil Vaaganam . Δυσανασχετεί που πρέπει να παρουσιαστεί ο ίδιος σε αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει παρόν για μια υπόθεση φόνου και στέλνει έναν υποτακτικό του . Φυσικά ο Singam δεν δέχεται κάτι τέτοιο και φροντίζει να τον σύρει μέσα στο τμήμα εξευτελίζοντάς τον στην τοπική κοινωνία . Ο Mayil χρησιμοποιεί τις πολιτικές του διασυνδέσεις για να τον μεταθέσει σε αστυνομικό τμήμα που ελέγχει τον διοικητή και απειλεί άμεσα την ζωή του .
Κάνει το λάθος να απαγάγει την μικρότερη αδελφή της Kavya . Επίσης βάζει τους υποτακτικούς του να πυροβολήσουν την Kavya , οπού από εκεί δεν υπάρχει επιστροφή .
Στο τέλος ταμπουρώνεται σε ένα μικρό χωριό γεμάτο οπλισμένους μπράβους αλλά δεν τα καταφέρνει εναντίον του γενναίου λιονταριού .
Επαναλαμβάνει ακριβώς τον ίδιο ρόλο στο hindi remake SINGHAM (2011) - ακόμη και οι χορογραφίες των σκηνών δράσης είναι ίδιες , το μόνο που αλλάζει είναι τα τραγούδια , το ρομαντικό δίδυμο των πρωταγωνιστών , η χρήση ζώνης από τον Singham και δύο σκηνές που μάλλον είχαν να κάνουν με μεγαλύτερο προϋπολογισμό παραγωγής (150 εκατομμύρια INR για το SINGAM και 550 εκατομμύρια INR για το SINGHAM) : στην μια ο Singham ( Ajay Devgn ) ξεκολλάει μια λάμπα δρόμου από την βάση της για να πάρει στο κυνήγι κάτι καθάρματα μέσα σε ένα τζιπ και στην άλλη αρπάζει από το μαλλί εγκληματία μέσα από αυτοκίνητο το οποίο κάνει κύκλους πάνω από το κεφάλι του .
SINGAM-ική Απόδοση Δικαιοσύνης :
Οι υπερηχητικές σφαλιάρες του λιονταριού έχουν την τιμητική τους πάνω στα σώματα των εγκληματιών τα οποία αναπηδούν σαν μπάλες του μπάσκετ σε σχήμα ανθρώπου πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια .
Στο τέλος της ταινίας ο Singam παραιτείται δημόσια από την αστυνομία αλλά κατά την διάρκεια των τίτλων τέλους δέχεται undercover αποστολή από τον υπουργό της κυβέρνησης που τον βοήθησε στο θεάρεστο έργο του , ενώνοντας έτσι τα γεγονότα με την επόμενη ταινία ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.