Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

BODYGUARD (2011)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Siddique ( HITLER ) .
Αυτό είναι το πρώτο remake της ομώνυμης malayalan ταινίας του 2010 στα hindi από τον ίδιο σκηνοθέτη .
Ο Siddique ξαναγύρισε την ταινία άλλες 2 φορές  μέσα στο 2011 στα kannada και στα telugu με διαφορετικούς πρωταγωνιστές .
O Salman Khan ( DABANGG ) είναι ο προσωπικό φρουρός Lovely Singh . Του αναθέτουν αποστολές υψηλού κινδύνου τις οποίες φέρνει εις πέρας χρησιμοποιώντας την υπερφυσική του δύναμη . Έχει αναλάβει την προστασία της κόρης του καλόκαρδου πολιτικού Sartaj Rana ο οποίος είχε σώσει την ζωή της μητέρας του όταν εκείνη ήταν ακόμη έγκυος σε αυτόν . Ο πατέρας του ήταν ο προσωπικός φρουρός του Sartaj ο οποίος πέθανε προστατεύοντάς τον από κακοποιούς .
Ο Lovely βλέπει τον Sartaj σαν πατέρα του και τον λατρεύει σε θρησκευτικό επίπεδο .
Το Αίσθημα :
Η Kareena Kapoor ( SINGHAM RETURNS ) είναι η Divyaa . Σπουδάζει management στο κολέγιο και ο προσωπικός φρουρός την κάνει να νιώθει άβολα αρχικά . Προσπαθεί να του αποσπάσει την προσοχή από πάνω της κάνοντας του καθημερινές φάρσες στο κινητό τηλέφωνο προσποιούμενη πως είναι η Chhaya , μια φοιτήτρια ερωτευμένη μαζί του . Μέρα με την μέρα όμως αρχίζει και τον ερωτεύεται στα αλήθεια . Μέχρι που ρίχνουν μαζί δύο χορευτικά και δένει ο ρομαντικός έρωτας .
Ο αυστηρός πατέρας της όμως δεν δέχεται η κόρη του να κλεφτεί και απειλεί την ζωή του Lovely μετά την τελική μάχη με τους κακοποιούς που προσπαθούν να την σκοτώσουν .
Σε αυτό το σημείο το κοινωνικό ινδο-ψυχόδραμα αποκτά μια ιδιαίτερη 30λεπτη τροπή μέχρι τους τίτλους τέλους καθώς η Divyaa αρνείται κάθε σχέση με τον Lovely και στέλνει στο τρένο την καλύτερη φίλη της να τον προειδοποιήσει πως δεν υπάρχει Chhaya . Την ίδια στιγμή ο πατέρας έχει στείλει έναν οπλισμένο μπράβο με σκοπό να σκοτώσει τον Lovely αν ανακαλύψει πως λέει ψέματα για την κοπέλα που περιμένει στον σταθμό . Ο μπράβος θα δει την φίλη , η φίλη θα αγκαλιάσει τον Lovely προσποιούμενη την Chhaya και δεν θα σηκώσει ποτέ το τηλέφωνο που χτυπάει με αποτέλεσμα
10 ολόκληρα χρόνια να περάσουν με την φίλη να γεννάει το παιδί του Lovely και την Divya να μένει εσώκλειστη στο μέγαρο του πατέρα της επειδή δεν μπόρεσε να παραδεχτεί μπροστά του τον ερωτά τους ...
Φυσικά η φίλη πεθαίνει από καρκίνο γιατί έτσι εκδικείται το κάρμα και ο Lovely επιστρέφει με τον γιο του στο σπίτι του Sartaj μετά από πρόσκληση του ιδίου .
Ο γερασμένος πολιτικός νιώθει τύψεις που δεν του είχε δώσει την κόρη του τότε και του ζητά συγχώρεση για τον άδικο πυροβολισμό πάνω του . Η Divyaa/Chhaya φυσικά περιμένει τον καφέ ιππότη της στο ράφι του κάστρου και κλαίει στωικά αναμένοντας την απόφαση των αντρών που θα την κάνουν μητέρα του ανήλικου παιδιού του Lovely ...
Ο Κακός :
Ο 90ς σκληρός λαϊκός ήρωας Aditya Pancholi ( DAYAVAN , ZAKHMI ZAMEEN , NAAMCHEEN , RACE 2 , JAI HO ) είναι ο μαφιόζος (;) Vikrant Mhatre . Ο Lovely σκοτώνει ένα από τα καθάρματα αδέλφια του σε μια παλαιότερη αποστολή του με αποτέλεσμα να του διαταράξει το κύκλωμα εμπορίας λευκής σαρκός ελευθερώνοντας φυλακισμένες κοπέλες με προορισμό την Ταϊλάνδη από ένα κοντέινερ .
Οι Mhatre έχουν οικογενειακώς πρόβλημα με τον πολιτικό Sartaj Rana και θέλουν να σκοτώσουν την κόρη του ως εκδίκηση . Το γεγονός πως ο Lovely βρίσκεται υπό την δούλεψή του εχθρού του τον κάνει ακόμη μεγαλύτερο στόχο .
Αρχικά ο Vikrant προσπαθεί να σκοτώσει την Divyaa με τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο αλλά δεν τα καταφέρνει .
Η τελική μάχη των δύο αντρών θυμίζει κάπως την μάχη του John Matrix με τον Bennett στο COMMANDO (1985) , μόνο που δεν τελειώνει με ατάκα για ατμούς - κυρίως επειδή ο Mhatre έχει μουστάκι και σκουλαρίκια (δεν φοράει αμάνικο δίχτυ και δερμάτινα όμως) , καταλήγει καρφωμένος πάνω σε ένα σίδερο και φαίνεται να έχει ίδια εκπαίδευση στην ασύμμετρη κλωτσοπατινάδα με τον Lovely .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.