Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ALIEN OUTBREAK (2020)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο στις μονότονες και μουντές πεδιάδες της Βρετανικής υπαίθρου από τον ανεξάρτητο εφετζή/σκηνοθέτη Neil Rowe ( ROBOT WORLD ) , κλίμα το οποίο μεταφέρεται αβίαστα και στην ατμόσφαιρα της ταινίας.

Οι αστυνόμοι Zoe και Patrick έρχονται αντιμέτωποι με μηχανές από άλλο πλανήτη των οποίον οι χειριστές θεώρησαν στρατηγικής σημασίας να ξεκινήσουν την πλανητική τους εισβολή από τα χωριά της Μεγάλης Βρετανίας . Οι μηχανές οι οποίες θυμίζουν αρκετά τα πρωτότυπα ρομπότ της Boston Dynamics τροποποιούν (;) τα μυαλά των θυμάτων τους και τα στρέφουν στην αυτοκτονία (ή τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνουν οι περισσότεροι εντός και εκτός οθόνης αρχικά) . Πέρα από τους δύο αστυνόμους οι περισσότεροι αποτρελένονται και προσαπθούν να πεθάνουν . Αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο οι ηρωικά κακοπληρωμένοι εκπρόσωποι του νόμου θα πρέπει να επιβιώσουν την αθόρυβη αγριότητα του πρώτου κύματος ενάντια στους μηχανικούς δυνάστες τους . 

Οι εξωγήινοι πέρα από μηχανές εμφανίζονται και ως τρίμετροι κουκουλοφόροι και πεντάμετροι ιερομόναχοι - υπάρχει μια ζεν θρησκευτικότητα στην στρατιωτική τους ιεραρχία . Δεν καταλαβαίνεις ακριβώς εισβολή - μπορεί να έχουν έρθει στον πλανήτη απλά για να ηρεμήσουν και να σκεφτούν φιλοσοφικά ζητήματα περπατώντας αργά μέσα στη φύση . Μέχρι το τέλος υπάρχουν ερωτηματικά τα οποία δεν απαντώνται ποτέ . Οι μηχανές φαίνεται να λειτουργούν ως "νοσοκόμοι" οι οποίοι προσπαθούν να περιθάλψουν τους τραυματίες ενός φαινομενικού πολέμου . Το γεγονός πως δεν επικοινωνούν με κάποιο τρόπο δεν βοηθάει . Η σκηνή όπου ένας χωρικός βασανίζει έναν τεράστιο εξωγήινο αιχμάλωτο κομμένο στα δύο μέσα σε έναν αχυρώνα δεν βοηθάει επίσης στις διαγαλαξιακές σχέσεις και δίνει κακό όνομα στην ανθρωπότητα . Ίσως οι εξωγήινοι ήρθαν για να μας σώσουν από τον βίαιο εαυτό μας ; Η βοήθεια δεν καταφθάνει ποτέ και οι τελικές ενέσεις στον σβέρκο ακυρώνουν κάθε διάθεση για αντίσταση στο άγνωστο ολοκληρώνοντας το βουκολικό ψυχόδραμα . Είναι , δεν είναι εχθροί μας , είχε πάψει να με ενδιαφέρει από τα 10 πρώτα λεπτά . Η βαριεστημένη , παρόλη την καλή διάθεση , θέαση ολοκληρώθηκε σε τρεις μεταμεσονύχτιες συνέχειες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.