Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

INFECTED: THE DARKEST DAY (2021)



 










Δεν ξέρω κατά πόσο είχε στο μυαλό του την σκοτεινότερη μέρα ο σκηνοθέτης , την πιο κουνημένη κάμερα πάντως την κατάφερε . Γραμμένο και σκηνοθετημένο με μυοσκελετικά θέματα σταθερότητας από τον ειδικό εφετζή Dan Rickard ( THE MARTIAN , THE DEAD ) . Η ταινία υπήρχε από το 2015 ως DARKEST DAY . Εξαιτίας της μπόνους ψευτο-αποκάλυψης από τα LIDL του κορονοϊού (παναγιά μου φταρνίστηκε! βγάλ' τε τα biohazard suits απ' τη ντουλάπα - δίπλα στα άκωλα δερμάτινα παντελόνια - και κάν' τε κλύσμα σε όλους) η ταινία φαίνεται πως ξανακυκλοφόρησε ξεδιάντροπα για να ενισχύσει την απόγνωση του εγκλεισμού με την επιπλέον λέξη "infected" στον τίτλο . Γνωστό και ως σκέτο INFECTED , ή DARKEST DAY .

Ο νεαρός άντρας Dan (σκηνοθέτης/σεναριογράφος του ψυχοδράματος, ξυπνάει σε μια παραλία έχοντας χάσει την μνήμη του . Βλέπει παντού γύρω του καταστροφή και προσπαθεί να βγάλει μια άκρη μπαίνοντας στην κοντινότερη πόλη . Εκεί θα γνωριστεί με μια παρέα άσπονδων επιζώντων και θα προσπαθήσει να επιβιώσει την κοινωνική αμηχανία ταυτόχρονα με την αόρατη απειλή της μόλυνσης του ιού που έχει καταστρέψει τον πολιτισμό . Την ίδια στιγμή ένας στρατιωτικός λόχος (με εναέρια κάλυψη ενοικιαζόμενου μεταγωγικού ελικοπτέρου) ψάχνει τον Dan γιατί είναι δραπέτης από στρατιωτικό εργαστήριο . Είναι σούπερ φορέας του ιού χωρίς να έχει όμως άθλια εξωτερική εμφάνιση και όσοι είναι δίπλα του κινδυνεύουν . Ακολουθεί μεταποκαλυπτική σαπουνόπερα χοροεσπερίδας ανάξιας θαυμασμού .

ΤΑ ΖΟΜΠΙ : Οι "μολυσμένοι" της υπόθεσης είναι μανιακοί σπρίντερς με σκισμένα ρούχα και σώματα , ένα βήμα πριν τον μετά θάνατον πρωταθλητισμό . Αν έβλεπα νεκροζώντανους να τρέχουν σε νίντζα σχηματισμούς σαν τον Naruto δεν θα μου έκανε εντύπωση . Είναι τόσο γρήγοροι που η κάμερα αδυνατεί να τους πιάσει (γεγονός που μου δημιούργησε πρόβλημα στο trigger finger reflex των snapshots) . Ταράζεται σαν τα ραντάρ ανίχνευσης της αστυνομίας με δρόμους υπερβολικής ταχύτητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.