Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

THE JACK IN THE BOX (2019)

 











Μεταφυσικό slasher ανόσιας μίξης σατανικού κλόουν/καταραμένου παιχνιδιού αξιώσεων εποχής αποκριάτικων δαιμόνων τύπου WISHMASTER , γραμμένο και σκηνοθετημένο σε εσωτερικούς χώρους του ατμοσφαιρικού Northampton από τον Ουαλό Lawrence Fowler ( CURSE OF THE WITCH'S DOLL , THE JACK IN THE BOX: AWAKENING ) .

Ένα ζευγάρι μεσήλικων ανακαλύπτει θαμμένο στον κήπο του σπιτιού του ένα μεταλλικό κουτί που περιέχει μια φυλακισμένη δαιμονική οντότητα καμουφλαρισμένη ως φρικαλέος κλόουν . Το γνωστό jack-in-the-box (Ιάκωβος-μέσα-σε-κουτί ; δεν γνωρίζω ακριβή μετάφραση του στα ελληνικά είναι γερμανικής προέλευσης 16ου αιώνα - δεν είχαμε λεφτά για μηχανικά κουτιά εκείνα τα παλιά χρόνια - πετούσαμε πέτρες ο ένας στον άλλο για διασκέδαση) . Το συγκεκριμένο "παιχνίδι" σε αυτή την ιστορία έχει ρίζες από Γαλλία όπως κάθε καταραμένο κουτί (βλέπε lament configuration για σαδομαζό γούστα) και είχε δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό . 12 με 15 χρόνια μετά (ανάλογα αν θα πιστέψεις την κάρτα στην οθόνη , ή τα λεγόμενα του ανθρώπου που ανακάλυψε το κουτί , έχασε την γυναίκα του και έκανε καριέρα δαιμονολόγου συγγραφέα) το κουτί ξαναεμφανίζεται εκτός καταλόγου μέσα στην αποθήκη ενός μουσείου . Το φανταστικό lore αποκαλύπτει τους σκοπούς του δαίμονα Jackestemarra , ή JACK για συντομία (ο "διάβολος" μέσα στο κουτί) ο οποίος θα πρέπει να σκοτώσει 6 ανθρώπους για να απελευθερωθεί από τα δεσμά του . Ότι λείπει από την slasher βιαιότητα ισορροπείται από την σκοτεινή ατμόσφαιρα του καλοφτιαγμένου φρίκουλα . Κυρίως βγαίνει από το κουτί του σε αργή κίνηση και γραπώνει τα θύματά του . Το κουτί λειτουργεί και ως αλεστική μηχανή σε μια σκηνή οπότε ίσως είναι περισσότερο όχημα του και όχι φυλακή του .

Βασικός πρωταγωνιστής σε άλλο ένα επεισόδιο από την ζώνη του λυκόφωτος είναι ο νεαρός Αμερικάνος Casey Raynolds ( Ethan Taylor - CURSE OF THE WITCH'S DOLL ) , ο οποίος μετακομίζει Αγγλία για να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή του . Έχοντας χάσει την αρραβωνιαστικιά του (αγνόησε τηλεφώνημα και έμεινε με το σπαρακτικό μήνυμα για απελπισμένη βοήθεια στον τηλεφωνητή)  προσπαθεί να ξεπεράσει το ψυχολογικό του προβλημά επισκεπτόμενος μια ηλιόλουστη χώρα όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία . Πιάνει δουλειά ώς έφορος στο μουσείο όπου τον περιμένει το καταραμένο κουτί που θα του καταστρέψει την προσχεδιασμένη του καριέρα σε μια ζωή τέχνης και αναζήτησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.