Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

AMITYVILLE VAMPIRE (2021)

 











Γραμμένο αρχικά ως RED MOON LAKE , αλλά η ξεδιάντροπη διάθεση εκμετάλλευσης του ονόματος από την Sterling Entertainment για καλύτερη διανομή/πωλήσεις στο καλάθι του ενός δολαρίου το έκανε AMITYVILLE (συμπληρώνεις ανάλογα το υπόλοιπο του τίτλου) από τον Carlos Perez ( METAL MAN , VAMPS IN THE CITY , ESCAPE FROM AREA 51 ) . Σκηνοθετημένο στο ένα μουδιασμένο χέρι από τον Tim Vigil ( συγγραφέας του FAUST: LOVE OF THE DAMNED graphic novel ) .

Νεαρές γυναίκες δεν υποκύπτουν σε αρχαία λεσβο-βαμπιρική κατάρα σε ένα εξοχικό σπίτι (Amityville) κάπου στην λίμνη του Κόκκινου Φεγγαριού όπως υπόσχεται η σύνοψη του imdb . Τα 93 μαρτυρικά λεπτά βαρετών διαλόγων και ακόμη χειρότερων ειδικών εφέ στρώνουν χαρακτήρα και χαλυβδώνουν κάτω του μετρίου συνειδήσεις νεκροζώντανων που χειροκροτούν και δαφνοστεφανώνουν σε φεστιβάλ (σ)καλτίλας .

Το μονάδικο σημείο που νομίζεις οτι βλέπεις AMITYVILLE ταινία είναι τα 5 πρώτα λεπτά (τα οποία υποψιάζομαι πως είναι εμβόλιμα από τον σκηνοθέτη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) . Συνεργείο καθαρισμού με hazmat λευκές στολές αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το διαβόητο σπίτι όπου πατέρας αποτρελάθηκε και σκότωσε με καραμπίνα την οικογένειά του . Κατά την διάρκεια των εργασιών μια σταγόνα καταραμένου αίματος (ή μπογιάς) πέφτει στο στόμα μιας καθαρίστριας και την μεταμορφώνει σε βρικόλακα με αποκριάτικη μασέλα . Ακολουθεί το αναμενόμενο cinema verite χάος και μεταφερόμαστε με συνοπτικές διαδικασίες στο κέντρο εργασίας του βασικού πρωταγωνιστή :

Ο Johnny "the Gent" είναι ροκ σταρ (αυτός που τον υποδείεται δεν είναι) . Δεν έπαιζε ποτέ σε συγκρότημα , απλά ήταν ραδιοφωνικός dj και είχε παρτάρει με όλους τους απροσάρμοστους αστέρες της σκηνής - κάτι σαν τα παρασιτικά ψαράκια που έχουν οι καρχαρίες στο στόμα για να τους καθαρίζουν τα δόντια . Οι άντρες τον φθονούν και οι γυναίκες τον θέλουν (ακόμα) . Πλέον κάνει τον μουσικό παραγωγό και έχει αφήσει τις κρεπάλες του κοσμικού "τζέντλεμαν" τζίτζικα στο παρελθόν . Σκοπεύει να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του κατά την διάρκεια ρομαντικού σαββατοκύριακου κάμπινγκ δίπλα στην λίμνη του Κόκκινου Φεγγαριού . Κατά την διάρκεια της διαδρομής προς το σημείο διηγείται 2 ιστορίες σχετικές με την περιοχή και την βαμπιρική κατάρα που πλανάται στο δάσος (το αρχικό σπίτι και την λέξη AMITYVILLE τα έχουμε ξεχάσει) . Στο τελευταίο μισάωρο παρακολουθούμε την τραγική κατάληξη του σαββατοκύριακου (τόσο εντός , όσο και εκτός οθόνης) .

Η Jin N. Tonic ( PREDATOR WORLD , DRACULA IN A WOMEN'S PRISON , EXORCISM AT 60.000 FEET ,  ATTACK OF THE B.I.M.B.O.S. ) είναι η ευτυχώς σέξι πότε ξανθιά , πότε μελαχρινή σκοτεινή βαμπίρισσα Lilith η οποία εμφανίζεται και στις τρεις ιστορίες και κρατάει στην ουσία το όποιο ενδιαφέρον για την ταινία . Αρχικά κάνει την καθαρίστρια που καταλαμβάνεται από το ταραχοποιό πνεύμα του σπιτιού και μεταμορφώνεται σε καρναβαλιστή γκοθά χαμηλού προϋπολογισμού . Στην πρώτη ιστορία είναι η Lilith A. Thanos , εκατομμυριούχος η οποία διευθύνει σατανική πολυεθνική και έχει φήμη πως απολύει τους υπαλλήλους της για ασήμαντους λόγους . Στην πραγματικότητα , τα σαββατοκύριακα πίνει το αίμα των υπαλλήλων της με σκοπό να αποκτήσει ανθρώπινα συναισθήματα . Στην συνέχεια είναι η σκέτο Lilith , η πρώτη γυναίκα που δημιούργησε ο θεός . Μετά την εθελούσια έξοδό της από τον παράδεισο λειτουργεί ως πλάσμα της νύχτας που προσπαθεί να παρασήρει θρήσκους πιονιέρους του 18ου αιώνα στον σατανισμό και την ακολασία . Διαλύει μια οικογένεια με τα θεατρικά καμώματά της προστά σε green screen . Στο φινάλε της ταινίας είναι μια στρίπερ με παστελ μαλλί κοινωνικής δικαιοσύνης η οποία πέφτει θύμα τριων βιαστών που θεωρούν καλή ιδέα να την ξεμοναχιάσουν στο καταραμένο δάσος δίπλα στη λίμνη του Κόκκινου Φεγγαριού . Αποκαλύπτει την πιο άσχημη (καραφλή) μορφή της και ξεπαστρεύει τους πάντες με σχετικά αποδεκτή gore καφρίλα . Η "δίψα" της ήταν η κατάρα όπως αναγράφεται και στο artwork του dvd .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.