Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

THE CONJURING: THE DEVIL MADE ME DO IT (2021)












7 ταινία στο κοινό κινηματογραφικό σατανο-σύμπαν ( THE CONJURING , ANNABELLE , THE NUN ) του James Wan και της μετράω-δολάρια-πιο-γρήγορα-κι-από-την-σκιά-μου Blumhouse Productions . Γραμμένο από τον David Leslie Johnson-McGoldrick ( ORPHAN , RED RIDING HOOD , WRATH OF THE TITANS , THE WALKING DEAD , AQUAMAN , μελλοντικό reboot/remake του A NIGHTMARE ON ELM STREET ) και σκηνοθετημένο από τον Michael Chaves ( THE CURSE OF LA LLORONA ) . Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα αναλόγως του τούνελ πραγματικότητας που ακολουθείς ως πραγματικότητα .

Βρισκόμαστε στο 1981 . Ο Ed ( Patrick Wilson - HARD CANDY , THE A-TEAM , BONE TOMAHAWK , INSIDIOUS SAGA , AQUAMAN ) και η Lorraine ( Vera Farmiga - ORPHAN , BATES MOTEL , GODZILLA: KING OF MONSTERS ) ξεκινούν την περιπέτεια με μια τυπική περίπτωση εξορκισμού ενός ανήλικου  αγοριού . Η επιτραπέζια cirque le soir χορογραφία δεν πάει καλά και ο Ed καταλήγει με έφραγμα (φτάνει στην ηλικία του να είναι too old for this shit , το ίδιο και οι θεατές εκτός οθόνης και πλέον χρειάζεται χάπια που να του ανοίγουν τις αρτηρίες) ενώ ο δαίμονας μεταπηδά την τελευταία στιγμή από το σώμα του μικρού παιδιού μέσα στον ενήλικο Arne ( Ruari O'Connor - δεύτερη ταινία με την λέξη "διάολος" στον τίτλο μετά το HANDSOME DEVIL ) . Ακολουθεί δίκη με την συνήγορο υπαράσπισης να βάζει ως δικαιολογία στην υπερασπιστική γραμμή το χιουμοριστικό "ο διάολος με έβαλε να το κάνω" και τα υπόλοιπα είναι δικονομική ιστορία .

Το ηρωικό ζευγάρι των μεσήλικων αποκρυφιστών/συλλεκτών καταραμένων αντικειμένων/χριστιανών ερευνητών Warrens επιστρέφει με άλλη μια δυνατή υπόθεση καταληψίας από ταραχοποιά πνεύματα μέσα σε μεγάλα σπίτια με πολλές σκοτεινές γωνίες . Αυτή τη φορά ο δαίμονας που έχει απελευθερωθεί στην δική μας πλευρά της αποδεκτής "πραγματικότητας" είναι προϊόν επίκλησης/ελέγχου ατομικής σατανικής σέκτας αποτελούμενης από μια γυναίκα ( Eugenie Bondurant - uncredited μισθοφόρος σε 3 επεισόδια του STAR TREK: THE NEXT GENERATION ) η οποία έχει αφοσιώσει την ζωή της στις σκοτεινές τέχνες . Ο βετεράνος John Noble ( ο θρυλικός δόκτωρ Bishop του FRINGE ) είναι ο ταλαίπωρος ιερέας πατέρας της παραστρατημένης γυναίκας/κρυφής κόρης - η μικρή μεγάλωσε μέσα σε μια αποθήκη μυστηρίου/αποκρυφισμού και ήταν λογικό επακόλουθο να ακολουθήσει τον μοναχικό δρόμο της δύναμης και της Amish υψηλής ραπτικής - περνάει την ώρα τις ρίχνοντας κατάρες σε οικογένειες από τον υπόγειο βωμό της γιατί δεν γνωρίζει την ένοια της γηροκομίας (αγάπη μου θυμήθηκα τα χάπια σου ανατροπή) .

Στο ίδιο καθολικίστικο jumpscare μοτίβο των ανάλογων ταινιών του συγκεκριμένου κινηματογραφικού σύμπαντος , θα μπορούσε να είναι άλλο ένα επεισόδιο από μια μεγάλη τηλεοπτική σειρά υπερβολικού κόστους παραγωγής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.