Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

BATS (2021)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό/σκηνοθέτη βιντεά του NWBBM ( New Wave of British B-Movies ) Scott Jeffrey ( CUPID , CLOWNDOLL , HELLKAT , CANNIBAL TROLL ) . Για να μην μπερδευτεί συνειρμικά στο κεφάλι των σκληροπυρηνικών κρυπτοζωολόγων με το ομώτιτλο BATS (1999) είναι γνωστό και ως BATS: THE AWAKENING .

Τριολέ ερωτικού πάθους μεταξύ φίλων υπό την επίρροια αλκοόλ και λάθος επιλογών μετατρέπεται σε αιματοβαμμένη ανάμνηση όταν ένας γκροτέσκος νυχτεριδάνθρωπος τους αφεμάξει την ζωή επειδή βρέθηκαν απρόσκλητοι μέσα στη φωλιά του . Το ακατοίκητο σπίτι όπου διαδραμματίζονται τα αιματοβαμμένα γεγονότα είχε να δει ανθρώπους γύρω στα 10 χρόνια καθώς υπήρχαν φήμες πως μετά από διαρροή ραδιενέργειας η οικογένεια όπου κατοικούσε εκεί εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα (όχι δια μαγείας , απλά τα μάζεψαν στα γρήγορα και έφυγαν) . Η νεανική απερισκεψία πληρώνεται ακριβά με κρυπτονόμισμα χαμηλού προϋπολογισμού και η δράση μεταφέρεται 3 εβδομάδες αργότερα . Η θεωρία της ραδιενέργειας εγκαταλείπεται σύντομα λόγω σεναριακής αδείας και στην θέση της μπαίνει εμβόλιμος εξωγήινος ιός/καταστροφέας πολιτισμών για περισσότερο marketing αυτισμό στην σύνοψη του Imdb .

Η οικογένεια που είχε εγκαταλείψει το σπίτι επιστρέφει και φαίνεται πως έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια καθώς το μικρό αγοράκι της έχει γίνει μεσήλικας (με οδοντοστοιχία που συναγωνίζεται τον νυχτεριδάνθρωπο στα κοντινά πλάνα , ή κάποιον που κάνει χρήση ηρωίνης για τελετουργικούς σκοπούς) και έχει δύο κόρες οι οποίες πηγαίνουν στο κολέγιο . Μαζί τους και η γιαγιά Georgie ( Kate Sandison , η οποία έχει εμφανιστεί μέσα στο 2021 σε δευτερεύοντες ρόλους στα RISE OF THE MUMMY , CANNIBAL TROLL και DINOSAUR HOTEL ) , που μαθαίνει από κοντά τι συμβαίνει όταν σε δαγκώσει νυχτεριδάνθρωπος , μοίρα ελαφρότερη από αυτήν του γιού της (κεφάλι ανοιγμένο σαν γινομένο σύκο από sonar ηχητική επίθεση θανάτου - μέχρι και οι πετονιές των ειδικών εφε παρέμειναν στη θέση τους κατά την διάρκεια της δράσης) . 

Τα 83 λεπτά της διάρκειας αναλώνονται σε κυνηγητό εντός και εκτός της επαρχιακής κατοικίας στο καθόλου ύποπτο χωριό Nosferatu και εντός της εκκλησίας που χρησιμοποιήθηκε και στο CANNIBAL TROLL - ο Jeffrey και η παρέα του περιφέρονται στους ίδιους χώρους για τα γυρίσματα των ταινιών του .

Τα prop φτερά του νυχτεριδάνθρωπου είμαι σίγουρος πως είναι ανακυκλωμένα από τα επίσης άκαμπτα φτερά που είχε και ο δαιμονικός έρωτας στο CUPID (2020) .

Δροσερή και εύγευστη καλοκαιρινή προβολή όπως το πολυκαιρισμένο νερό από μπολάκι σκύλου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.