Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

BEHEMOTH (2020)

 











Γραμμένο από τους Πολωνούς εφετζήδες Derrick Ligas ( HORNS , DEFIANCE ) και Peter Szewczyk ( 2012 , AVATAR , THOR: DARK WORLD ) με 65 χιλιάδες δολάρια προϋπολογισμό και πολύ μεράκι στα ειδικά εφέ (ψηφιακά και μη) . Σκηνοθετημένο από τον δεύτερο . Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους απόπειρα του .

Ο απελπισμένος πατέρας Joshua Riverton (Josh Eisenberg , καμία σχέση με τον Jesse Luthor Zuckeberg  , αλλά κατά περίεργο τρόπο μοιάζουν) τα βάζει με την σατανική πολυεθνική/φαρμακευτική εταιρία για την οποία εργαζόταν για μια δεκαετία όταν η κόρη του αναπτύξει καρκίνο από τα χημικά κατάλοιπα των προϊόντων της . Στην προσπάθεια να επιβάλει τον ηθικό νόμο καταλήγει τραυματίας από σφαίρα , χαπακομένος έχοντας όμηρο το υποτιθέμενα μεγάλο αφεντικό της εταιρίας και επικίνδυνος συνομωσιολόγος στην κοινή γνώμη . Ο χρόνος μετράει αντίστροφά , αφού πέρα από την αστυνομία τον ψάχνει και ο υπεράνθρωπος σωματοφύλακας του πρώην αφεντικού του . Ακολουθεί 60λεπτο παραισθησιογόνο ψυχόδραμα επίδειξης τεχνικής κατάρτισης στο make-up και τα ειδικά εφέ (το οποίο δεν μεταφράζεται εξίσου αποτελεσματικά στη σκηνοθετική ματιά) , με θολή γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και μεταφυσικού κατά την διάρκεια του οποίου ο κεντρικός ήρωας χάνει τα πάντα , από φίλους μέχρι οικογένεια αλλά σώζει την μονάκριβη κόρη του ξυπνώντας στην κόλαση του να είσαι άψυχο , αλλά μεγάλο στέλεχος σε πολυεθνική εταιρία .

Ο wishmaster λατέξ σατανάς του artwork της αφίσας/dvd εμφανίζεται για ελάχιστα λεπτά προς το τέλος της ταινίας . Το behemoth του τίτλου (κτήνος στα Εβραϊκά) είναι συμβολικό και αναφέρεται στο "μέγεθος" της πολυεθνικής ως το αρχέγονο τέρας του χάους από τις σελίδες του Βιβλίου του Ιώβ . Όλη η κολασμένη δράση διαδραματίζεται κυρίως μέσα σε ένα δωμάτιο φτηνού ξενοδοχείου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.