Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

A LIFE AT STAKE (1955)

 "Now, where can i get in touch with you? - Rap twice on my coffin"

Γραμμένο από τον ηθοποιό Russ Bender ( WAR OF THE WORLDS , IT CONQUERED THE WORLD , INVASION OF THE SAUCER MEN ) . Βασισμένο σε μια ιδέα του Hank McCune . Σκηνοθετημένο από τον επίσης συμπληρωματικό ηθοποιό Paul Guilfoyle (αυτό και το CAPTAIN SCARFACE είναι οι μοναδικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει - συνέχισε να σκηνοθετεί τηλεοπτικές σειρές μέχρι και το 1960) .

Ο Keith Andes ( PROJECT X , BLACKBEARD THE PIRATE , HELL'S BLOODY DEVILS ) είναι ο γυμνασμένος αρχιτέκτονας Edward Shaw . Ξεκινάει την ταινία χωρίς μπλουζάκι και μόλις με ένα καδραρισμένο χαρτονόμισμα των 1000 δολαρίων για να του θυμίζει το πόσα λεφτά χρωστάει σε πρώην πελάτες και φίλους μετά την χρεοκοπία της επιχείρησής του . Περισσότερο τίμιος παρά κυνικός όπως θα ήθελε να φαίνεται . Μετά από την πρόταση ενός δικηγόρου να συναντηθεί με μια πλούσια γυναίκα με σκοπό να μιλήσουν για δουλειές επανέρχεται στον κόσμο του κοστουμιού και της ψευτιάς με βαρύ αντίτιμο : χάνει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους και προσέχει συνέχεια τα νώτα του καθώς νομίζει πως η καινούργια του (παντρεμένη) αγαπημένη σκοπεύει να τον δολοφονήσει !

Η Angela Lansbury ( MURDER, SHE WROTE ) είναι η θανατηφόρα καστανόξανθη καλλονή , Doris Hillman . Με τον κατά αρκετά χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της να λείπει συνέχεια σε επαγγελματικά ταξίδια , η Doris βαριέται και θέλει να ασχοληθεί με επιχειρήσεις για να περνάει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της . Στο πρόσωπο του Edward βρίσκει τον κατάλληλο συναίτερο (και σχεδόν εραστή , δεν προχωρούν περισσότερο από μερικά παθιασμένα φιλιά) και ανοίγουν ένα μεσητικό γραφείο αγοράς και ανάπτυξης γης . Ο σύζυγος προσφέρεται να ακουμπήσει κεφάλαιο μισού εκατομμυρίου δολαρίων ενώ ο Ed , ασφαλίζεται για 175 χιλιάδες δολάρια αν κατάλαβα καλά από τους δικηγορίστικους όρους , οπότε γίνεται ο ίδιος ανθρώπινο ενέχυρο σε περίπτωση θανάτου του και της ανάλογης χασούρας της εταιρίας από τον χαμό του (;) . Επειδή την Lansbury την είχα γνωρίσει/συνηθίσει από τον ρόλο της συνταξιούχου συγγραφέως/ντετέκτιβ στην αρκετά χρόνια μετά τηλεοπτική αστυνομική σειρά μυστηρίου MURDER, SHE WROTE (264 επεισόδια) , δεν μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση το νεαρό του παρουσιαστικού της - την έβλεπα γερασμένη στα μάτια μου για κάποιο λόγο οπότε ακυρώθηκε το ερωτικό/ελευθεριάζον στοιχείο της γυναίκας αράχνης που ανέπτυσσε η σεναριακή ροή . Απολαμβάνει την θέα από το εξωχικό της μαζί με τον όπως φαίνεται συνομότη σύζυγό της σε ελεύθερη πτώση από ένα μπαλκόνι παγίδα θανάτου .

Η Claudia Barrett ( ROBOT MONSTER ) είναι η 22χρονη αδελφή της Doris , Madge Neilan . Ερωτεύεται με την σειρά της τον γοητευτικό αρχιτέκτονα και δημιουργείται ένα ανίερο τρίγωνο ηδονής η οποία δεν εκτονώνεται ποτέ - όλοι τους μένουν στα ενσταντανέ χαμουρέματα με το άγχος μιας ζωής που κινδυνεύει (του Edward σύμφωνα με τους αφαιρετικούς συλλογισμούς που κάνει) να χαλάει συνεχώς την όποια ατμόσφαιρα ερωτισμού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.