Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

CHICAGO CYNDICATE (1955)

 











"You were born for this job . - I was born to die in bed at the age of 90."

Δυνατό film-noir με διάθεση για χορευτικό ξέσπασμα , γραμμένο από τον Joseph Hoffman ( THE LIVING GHOST ) . Βασισμένο στην ομώνυμη ιστορία του William Shackheim ( τελευταίο του σενάριο η πρώτη Rambo ταινία , FIRST BLOOD ) . Σκηνοθετημένο με μηδενική δόση επιστημονικής φαντασίας για την Sam Katzman Productions από τον Fred F.Sears ( THE WEREWOLF , EARTH VS THE FLYING SAUCERS , THE NIGHT THE WORLD EXPLODED , THE GIANT CLAW ) .

Η αστυνομία του Chicago προσπαθεί να εξαρθρώσει κύκλωμα εγκληματιών βάζοντας έναν δικό της λογιστή μέσα στην ασφαλιστική εταιρία η οποία λειτουργεί ως "νόμιμη" βιτρίνα των υπολοίπων σκοτεινών επιχειρήσεων τους .


Ο Dennis O'Keefe ( uncredited background κοσμικός κηφήνας/συμπληρωματικός χαρακτήρας σε δεκάδες ταινίες της δεκαετίας του '30 , LADY SCARFACE , HANGMEN ALSO DIE! , THE LEOPARD MAN , WALK A CROOKED MILE , LAS VEGAS SHAKEDOWN ) είναι ο γεροδεμένος πρώην στρατιωτικός λογιστής , Barry Amsterdam . Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που θέλουν να τον στρατολογήσουν στην μυστική τους αποστολή είναι "γεννημένος για αυτή την δουλειά" - παρόλο που θέλει να πεθάνει στο κρεβάτι του όταν πάει 90 χρονών . Παρέμεινε ζωντανός στον πόλεμο γιατί σύμφωνα με την επιφυλακτική λογική του οι γενναίοι είναι αυτοί που πεθαίνουν πρώτοι , αλλά όταν μαθαίνει πως η αμοιβή του για τις undercover υπηρεσίες του θα είναι 60 χιλιάδες δολάρια , πείθεται φιλότιμα να γίνει ο επόμενος λογιστής των μαφιόζων . 

H Abbe Lane ( TWILIGHT ZONE: THE MOVIE , AMAZING STORIES ) είναι η τραγουδιάρα γκόμενα του μεγάλου αφεντικού , Connie Peters . Το εκρηκτικό της μάμπο/ταπεραμέντο φαίνεται τόσο εντός , όσο και εκτός πίστας . Παρουσιάζεται ως σεξοβόμβα στην αφίσα της ταινίας , παρόλο που είναι δευτερεύοντας χαρακτήρας μουσικού διαλείμματος και όχι το ερωτικό ενδιαφέρον του πρωταγωνιστή ήρωα . Ζηλεύει με πάθος και τρώει ξύλο μέχρι να γίνει μπλε , αλλά δεν αποκαλύπτει την τοποθεσία ενός μικροφίλμ που είναι το μοναδικό σεναριακό αντίβαρο που την κρατάει ζωντανή όταν δεν τραγουδάει/λικνίζεται από μάμπο πυρετό .

H Allison Hayes ( ZOMBIES OF MORA TAU , THE UNDEAD , ATTACK OF THE 50 FOOT WOMAN , THE CRAWLING HAND ) είναι η κόρη του αδικοχαμένου λογιστή του εγκληματικού συνδικάτου , Sue Morton . Με διαφορετικό όνομα προσπαθεί να πάρει ματωμένη εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της και την επακόλουθη αυτοκτονία της μητέρας της . Καταλήγει βοηθός/ερωτικό ενδιαφέρον του Barry Amsterdam . Κάνει τα γλυκά μάτια στο μεγάλο αφεντικό ώστε ο Barry να λειτουργήσει πιο άνετα . 

O καρατερίστας Paul Stewart ( LOAN SHARK ) είναι το μεγάλο αφεντικό που δεν φαίνεται πουθενά , αλλά κινεί τα νήματα στις σκιές της πόλης , Arnold Valent . Συμπαθεί τον Barry γιατί βλέπει σε εκείνον την ίδια πείνα που έχει για χρήμα και δόξα . Η μοναδική του αδυναμία είναι τα κρυφά βιβλία που κρύβει στο σπίτι της μάνας του πίσω στην παλιά του γειτονιά και ένα ενοχοποιητικό μικροφίλμ που έχει εν αγνοία του η Connie .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.