Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

PLEASE MURDER ME! (1956)

"Happy is a word that means a lot of things. It's a state of being. I never ask myself."

Film noir του public domain συρμού , γραμμένο από τους Al C.Ward ( DANGEROUS ASSIGNMENT , MANNIX , MEDICAL CENTER , GODZILLA ) και Donald Hyde ( παραγωγός του RED PLANET MARS και των τηλεοπτικών σειρών THE LONE WOLF , THE PURSUERS ) . Βασισμένο σε μια ιστορία του Ewald Andre Dupont ( βετεράνος του βουβού κινηματογράφου , THE SCARF ) . Σκηνοθετημένο για την Gross-Krasne Productions από τον Peter Godfrey ( Βρετανός ηθοποιός κατά την δεκαετία του '30 που στην συνέχεια πέρασε πίσω από τις κάμερες , CRY WOLF , THE WOMAN IN WHITE ) .

O τηλεοπτικός ντέτεκτιβ Perry Mason και Robert Ironside και ειδικός στις γιγαντιαίες σαύρες , Raymond Burr ( BRIDE OF THE GORILLA , GODZILLA KING OF THE MONSTERS! GODZILLA , GODZILLA 1985 ) είναι ο δικηγόρος Craig Carlson . Πρωταγωνιστής του σκοτεινού αστυνομικού δράματος ο οποίος λειτουργεί ως αφηγητής-μάντης της δολοφονίας του-τιμωρός πέρα από τον τάφο . Ο Craig είναι ερωτευμένος με την κατηγορούμενη για τον φόνο του συζύγου της , Myra Leeds ( Angela Lansbury - A LIFE AT STAKE , MURDER, SHE WROTE ) η οποία αποδεικνύεται η γυναίκα αράχνη που σκοπό είχε να περάσει ηλιόλουστα το μέλλον της με τον ανέμελο ζωγράφο εραστή της στην Ευρώπη . 

Στη δίκη-μελό-φάρσα του πρώτου μισού της ταινίας ο Craig αποκαλύπτει στους ενόρκους πως η κατηγορούμενη είναι ερωτευμένη με τον δικηγόρο που την υπερασπίζεται και αντί να τον διαγράψουν από τον δικηγορικό σύλλογο την ίδια στιγμή , όλα βαίνουν καλώς για τους δυό τους και η κατηγορούμενη αθωώνεται σαπουνοπερατικά αφού σκότωσε για να προστατευτεί από τον ζηλιάρη σύζυγό της που τρελάθηκε από οργή όταν έμαθε για την σχέση τους . Σχεδόν την επόμενη μέρα αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται για το ταξίδι του μέλιτος αλλά πριν τελειώσουν οι εορτασμοί ο Craig λαμβάνει ένα γράμμα από τον νεκρό πρώην συζύγο όπου και διαβάζει έκπληκτος για το ποιόν της κυρίας που ετοιμάζεται να παντρευτεί και για την ερωτική της σχέση με έναν καλλιτέχνη . Με την ερωτευμένη του καρδιά σπασμένη σκηνοθετεί ως ρομαντικός αυτόχειρας μια παγίδα θανάτου η οποία τελειώνει με την ηχογραφημένη παραδοχή του πρώτου φόνου και την αναμενόμενη δολοφονία του ως αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια του κατήγορου της δίκης που έρχεται μετά τους τίτλους τέλους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.