Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

WOMAN ON THE RUN (1950)

 "So Frank is a fugitive from the law ... that's just like him!"

Γραμμένο από τον Alan Campbell ( FOREVER AND A DAY , A STAR IS BORN ) . Βασισμένο σε μια ιστορία της Sylvia Tate . Σκηνοθετημένο για την Fidelity Pictures από τον Norman Foster ( MR. MOTTO SAGA , KISS THE BLOOD OFF MY HANDS , ZORRO , THE GREEN HORNET , FURY OF THE DRAGON ) . Οι Ann Sheridan και Dennis O'Keefe έγραψαν τους μεταξύ τους διαλόγους κάνοντας την διαφορά στην καθολικά β' διαλογής film noir περιπέτεια .

Ο τηλεοπτικός Ross Elliot ( THE BEAST FROM 20,000 FATHOMS , TARANTULA , THE CRAWLING HAND , THE ADVENTURES OF SUPERBOY , THE BIONIC WOMAN , WONDER WOMAN , THE A-TEAM , SCORPION ) είναι ο Frank Johnson , καλλιτέχνης με υπέρταση ο οποίος κατά την διάρκεια νυχτερινής βόλτας με τον σκύλο του γίνεται μάρτυρας της εκτέλεσης ενός προστατευόμενου μάρτυρα από άνθρωπο της νύχτας . Αμέσως γίνεται ο επόμενος στόχος του εκτελεστή και μετά την κατάθεσή του στην αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος , εξαφανίζεται από την οθόνη για να τον ξαναδούμε πολλά λεπτά αργότερα μέσα από τους αφαιρετικούς συλλογισμούς της ψυχραμένης συζύγου του . Ο χρόνος μετράει αντίστροφα με την αστυνομία , την σύζυγό του , έναν ρεπόρτερ με σκοτεινά κίνητρα και την καρδιά του (χρειάζεται να παίρνει χάπια για την κατάστασή του) να τον κυνηγούν .

Η Ann Sheridan ( BLACK LEGION , ANGELS WITH DIRTY FACES , THEY MADE ME A CRIMINAL ) είναι η σύζυγος του Frank , Eleanor Johnson . Μετά τα γεγονότα ενεργοποιεί τις μεθόδους ρομαντικής επαγωγής των κοινών τους αναμνήσεων και προσπαθεί να βρει τα ίχνη του άντρα της . Φαίνεται πως δεν γνώριζε την κατάσταση της υγείας του . Ο γάμος τους δεν είναι ένας ευτυχισμένος γάμος , αλλά στο βάθος υπάρχει δυνατή αγάπη . Είναι δυναμική και δεν χρειάζεται την βοήθεια καμιάς αστυνομίας αντρών . Μετά από την αποδέσμευσή της από την Warner Bros. η Sheridan ήλπιζε σε μια αναζωπύρωση της καριέρας της με την συγκεκριμένη ταίνια (επίσης είχε βάλει λεφτά στην παραγωγή) .

Ο Dennis O'Keefe ( LADY SCARFACE , THE LEOPARD MAN , WALK A CROOKED LINE ) είναι ο ηρωικός δημοσιογράφος , Dan Legget . Συνεργάζεται με την Eleanor ως καμπόσος και την φλερτάρει ξεδιάντροπα σε κάθε ευκαιρία . Το μυστικό του είναι η μεγάλη ανατροπή που υποτροποιάζει την δράση των τελικών σκηνών εξιλέωσης και επανένωσης σε ένα νυχτερινό λούνα πάρκ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.