Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

BLOOD QUANTUM (2019)











Γραμμένο και σκηνοθετημένο σε σοβαρό τόνο επιπέδου και ιθαγενούς αισθητικής τηλεδράματος FEAR THE WALKING DEAD από τον Jeff Barnaby ( RHYMES FOR YOUNG GHOULS ) .

Βρισκόμαστε στο 1981 και στον επαρχιακό καταυλισμό Ινδιάνων Red Crow , Mi'Kmaq τα νεκρά ψάρια επιστρέφουν στην ζωή . Το παθολογικό κακό/ιός δεν αργεί να μεταφερθεί στους ανθρώπους της περιοχής με την διαφορά πως οι μοναδικοί με ανοσία είναι οι ιθαγενείς ινδιάνοι . Όσοι λευκοί πεθάνουν , ή δαγκωθούν από κάποιον μολυσμένο μεταμορφώνονται σε μανιακούς νεκροζώντανους κανίβαλους . 6 μήνες μετά η περιοχή έχει αποκλειστεί και δεν γνωρίζουμε την τύχη της υπόλοιπης χώρας , αλλά υποθέτοντας από τις ορδές των νεκρών (αλλά και των ζωντανών) οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν τη γέφυρα , δεν έχουν πάει καλά τα πράγματα . Η ιστορία είναι επικεντρωμένη στην οικογένεια του σερίφη Treylor ( Michael Greyeyes - SKINWALKERS , FEAR THE WALKING DEAD , TRUE DETECTIVE ) . Τα δύο ανεξέλεγκτα έφηβα αγόρια του Joseph ( Forest Goodluck - THE REVENANT ) και Lysol ( Kiowa Gordon - THE TWILIGHT SAGA ) και η νοσοκόμα πρώην γυναίκα του (και μητέρα του Joseph) είναι οι βασικοί χαρακτήρες του δράματος επιβίωσης .

Οι σκηνές δράσης έχουν την απαραίτητη και ευφάνταστη λατεξ καφρίλα που τους αναλογεί και ευτυχώς δεν υπάρχει στιγμή κωμωδίας στα σχεδόν 100 λεπτά διάρκειας .

Κρατιούνται τα όποια προσχήματα του "καλά-να-πάθεις-κακέ-αποικιοκράτη", γιατί στην JordanPeele-ιακή εποχή που ζούμε ένα remake με μαύρους θα μετέφερε τον ρατσιστικό αγώνα της κοινωνικής δικαιοσύνης τους στα γνωστά άκρα των παραγωγών που έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος κύριος τελευταία . Φυσικά ο ίδιος ο τίτλος της ταινίας λειτουργεί στην ίδια θεματική αφού ο όρος blood quantum χρησιμοποιείται για να καθορίσει με "μέτρημα του αίματος" το γηγενές καθεστώς ενός ατόμου , και επικρίνεται ως εργαλείο ελέγχου και διαγραφής των αυτοχθόνων λαών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.