Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

UNHINGED (2020)

 











Γραμμένο ως ψυχο-κοινωνικό σχόλιο πάνω στην οδηγική συμπεριφορά/κλονισμένο-σύγχρονο τρόπο ζωής από τον Carl Ellsworth ( RED EYE , THE LAST HOUSE ON THE LEFT , RED DAWN , GREMLINS 3 ) . Σκηνοθετημένο ως slasher με αυτοκίνητα από τον Derrick Borte .

O Russell Crowe ( ROMPER STOMPER , GLADIATOR , THE MAN WITH THE IRON FISTS ) είναι ο υπέρβαρος (φοράει "κοστούμι χοντρού" , δεν έχει γίνει αληθινά τρίσχοντρος γιατί αρχικά παραξενεύτηκα από το ξεχείλωμα της σιλουέτας του - θύμιζε τον σύζυγο της Roseanne και ακροβατούσε με την κωμωδία λόγω κινηματογραφικού δαρβινισμού - κάτι το οποίο ξεχάστηκε όταν μαχαίρωσε στο σβέρκο το δεύτερο του θύμα) απολυμένος από την δουλειά του/παραλίγο συνταξιούχος/χωρισμένος/κατά συρροή δολοφόνος , Tom Cooper . Από την εισαγωγική σκηνή καταλαβαίνουμε πως του έχουν σπάσει τα νεύρα μετά τον χωρισμό του και δεν σταματάει σε τίποτα την δολοφονική του μανία μπουκάρωντας στο σπίτι της πρώην γυναίκας του . Έχει ξεπεράσει τα όρια του και πλέον απλά αντιδρά βίαια στο παραμικρό (συμπεριφορά του περισσότερου κόσμου στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή του Β' παγκόσμιου εγκλωβισμού - η ταινία κυκλοφόρησε μετά το πρώτο κλείσιμο σε συγκεκριμένες κινηματογραφικές αίθουσες , κυρίως drive-ins) . Είναι ανάστατος και χωρίς αναστολές στον τρόπο του . Ακόμη με σταγόνες αίματος πάνω στο πουκάμισο του , ο Tom έρχεται σε αντιπαράθεση με μια γυναίκα η οποία τόλμησε να του κορνάρει σε πράσινο φανάρι . Την πετυχαίνει στο επόμενο φανάρι λόγο κίνησης και της ζητάει να του ζητήσει συγνώμη επειδή δεν ήταν ευγενική μαζί του . Η άτυχη μητέρα δεν το κάνει και γίνεται στόχος ζωής για τον Tom , ο οποίος σκοπεύει να της μάθει κανόνες καλής συμπεριφοράς εξολοθρεύοντας ότι αγαπάει πάνω σε αυτό τον πλανήτη .

Η Carmen Pistorius ( MORTAL ENGINES ) είναι η Rachel . Χωρισμένη , ζει με τον γιο της και τον χαβαλέ αδελφό της . Δεν τα πάει καλά με τα ρολόγια και τις ευθύνες και ο χαλαρός τρόπος ζωής της θα αναποδογυριστεί όταν βρεθεί αντιμέτωπη με τον μανιακό οδηγό ο οποίος θέλει να της μάθει τι πάει να πει "κακή μέρα" .

Προτείνεται για διπλή προβολή μικροαστικού οργίλου μαζί με το FALLING DOWN (1993) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.