Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

GREENLAND (2020)











Γραμμένο από τον Chris Sparling ( BURIED , ATM , THE ATTICUS INSTITUTE ) . Σκηνοθετημένο από τον πρώην stuntman , Ric Roman Waugh ( SHOT CALLER , ANGEL HAS FALLEN ) .

Πρόκειται ίσως για την πρώτη ταινία καταστροφής η οποία δίνει περισσότερο βάρος στις σχέσεις των ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν στην συγκεκριμένη στιγμή του γεγονότος , παρά στις εκρήξεις και τις σκηνές μεγάλων πρωτευουσών να ισοπεδώνονται . Όχι πως δεν υπάρχουν εντυπωσιακές σκηνές αποκαλυπτικών διαστάσεων που σε κάνουν να πέσεις στα γόνατα για να προσευχηθείς , απλά αναπτύσσεται περισσότερο το ψυχογράφημα της οικογένειας των πρωταγωνιστών . 

Από το πουθενά ενός άλλου ηλιακού συστήματος εμφανίζεται ένας τεράστιος κομήτης ο οποίος πλησιάζει απειλητικά την Γη . Τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν την πορεία του και οι επιστήμονες αναλύουν τις επιδράσεις του επονομαζόμενου CLARKE (από τον Arthur C. Clarke) που θα έχει το κοντινό πέρασμά του από τον πλανήτη . Δυστυχώς οι προβλέψεις πέφτουν έξω και ο κομήτης διαλύεται σε χιλιάδες κομμάτια διαφορετικών μεγεθών εκ των οποίων τα μεγαλύτερα αρχίζουν να καταστρέφουν πόλεις . Ένα συγκεκριμένο κομμάτι διαμέτρου "πλανητικού δολοφόνου" 9 μιλίων θα πέσει μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής σε 48 ώρες , γεγονός το οποίο θα προκαλέσει τον αφανισμό του 75% όλης της έμβιας ζωής πάνω στην επιφάνεια της γης . Η κυβέρνηση αρχίζει να αποστέλλει μηνύματα σε ανθρώπους με συγκεκριμένες ιδιότητες (γιατροί , κατασκευαστές κτηρίων , κτλ - οπότε καλλιτέχνες , μπαρίστες , videogame developers , youtubers και λοιποί χαβαλέδες θα δουν τα φώτα από κοντά) με σκοπό να μαζέψει τους πιο χρήσιμους στα καταφύγια επιβίωσης του είδους .

O Gerard Butler ( 300 , ...HAS FALLEN SAGA ) δεν είναι πρώην πεζοναύτης , είναι ο νυν επιτυχημένος αρχιτέκτονας John Garity . Αυτός και οι οικογένειά του επιλέχτηκαν για την μεγάλη κιβωτό/καταφύγιο επιβίωσης του ανθρώπινου είδους και πρέπει να παρουσιαστούν στο κοντινότερο στρατιωτικό αεροδρόμιο για αναχώρηση . Χωρίς να το γνωρίζει ξεφεύγει από φριχτό θάνατο την τελευταία στιγμή πριν ανατιναχτεί το μεταγωγικό αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην σωτηρία για να πάει να βρει τους δικούς του . Η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε συναντιόνται πολύ αργότερα στο κτήμα του πεθερού του για να φύγουν κατευθείαν και από εκεί για την επόμενη περιπέτειά τους που θα τους φτάσει μέχρι την ονειρική Γροιλανδία του τίτλου .

Η Morena Baccarrin ( FIREFLY , V , HOMELAND , GOTHAM , DEADPOOL ) είναι η Allison Garity . Αρχικά φαίνεται πως είναι στα χωρίσματα με τον John , καθώς μας αποκαλύπτει ο ίδιος πως την έχει απατήσει , αλλά το τέλος του κόσμου τους φέρνει πιο κοντά . Έχει μαζί του και έναν ανήλικο γιο ο οποίος είναι σούπερ διαβητικός , κατάσταση η οποία τον κάνει ανεπιθύμητο στον γενναίο νέο κόσμο . Επειδή οι γονείς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το παιδί τους , χάνουν την πτήση και χάνονται μεταξύ τους μέσα στον χαμό που ακολουθεί . Κάνουν όμως τα αδύνατα δυνατά για να σώσουν την οικογένειά τους , αδιαφορώντας για τις πλανητικών διαστάσεων επιπτώσεις .

Ο Scott Glen ( o Stick στα MARVEL'S DAREDEVIL και MARVEL'S DEFENDERS ) είναι ο πατέρας της Allison , Dale (ρόλος που προοριζόταν για τον επίσης συνταξιούχο-σκληρό Sam Elliot) . Επιλέγει να πεθάνει ουρλιάζοντας σαν άντρας από την φωτιά που θα βρέξει , παρά να κρυφτεί σαν γυναικούλα κάτω από τη γη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.