Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

COME PLAY (2020)


 










Γραμμένο και σκηνοθετημένο με Blumhouse ευαισθησία στον ξαφνικό τρόμο από τον Jacob Chase . Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του .
O Oliver ( Azhy Robertson - THE PLOT AGAINST AMERICA , INVASION ) είναι ένα μικρό αυτιστικό αγόρι το οποίο έχει την ειδική ικανότητα να επικοινωνεί με τους γύρω του χρησιμοποιώντας ένα app του smartphone του . Οι γονείς του κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον κάνουν να μιλήσει αλλά το μόνο που καταφέρνουν είναι να αρχίσουν να ζουν χωριστά . Την ανατροφή έχει αναλάβει κυρίως η μητέρα του με τα όποια λάθη της τα οποία θα αποδειχτούν μοιραία στην συνέχεια (και πιθανότατα καταραμένη λαβή για συνέχεια του franchise) . Σε αυτή την ευχάριστη χρονική στιγμή για την άγνωστη ψυχολογία του καθόλου ομιλητικού Oliver μπαίνει στην μαγική ζωή του ο Larry .
O Larry είναι μια μεταφυσική "οντότητα" , μισή ντροπή σύγχρονος αστικός μύθος , μισή ντροπή αυτιστικό/κοινωνικό  σχόλιο του σεναριογράφου για την κατάσταση που βιώνει ο μικρός η οποία αναλώνεται στο πόσο δύσκολη είναι η ανατροφή ενός ατόμου που είναι εντελώς διαφορετικό με τους γύρω του . O Larry καραδοκούσε σε έναν σκοτεινό κόσμο πίσω από τις πολύχρωμες οθόνες που χρησιμοποιούσε για να ξεχάσει την μοναξιά του ο μικρός Oliver παρακολουθώντας επεισόδια Bob Σφουγκαράκη και είναι έτοιμος να γίνει ο καλύτερός του φίλος επειδή είναι και ο ίδιος τόσο διαφορετικός . Με την διαφορά πως αν δεχτεί να πάρει το χέρι του , δεν υπάρχει επιστροφή σε αυτή την διάσταση .
Ευτυχώς/δυστυχώς παρόλο που η ταινία κυκλοφόρησε στην πανδεμική χρονιά του μεγάλου παγκόσμιου ψέματος , έβγαλε επιπλέον 400 χιλιάδες δολάρια (9 εκατομμύρια δολάρια κόστος παραγωγής , 9,4 εκατομμύρια δολάρια πλανητικά έσοδα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.