Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ELI (2019)

Γραμμένο ως άλλη μια παραγωγή του συρμού της Blumhouse από τους David Chirchirillo ( CHEAP THRILLS , THE ABCs OF DEATH 2 ) και Ian Goldberg ( TERMINATOR THE SARAH CONNOR CHRONICLES , FLASHFORWARD , THE AUTOPSY OF JANE DOE , FEAR THE WALLKING DEAD ) . Σκηνοθετημένο με σατανικότατη ανατροπή από τον Ciaran Foy ( CITADEL , SINISTER ) . O παντεπόπτης NETFLIX απέκτησε τα δικαιώματα διανομής της ταινίας από την Paramount καθώς δεν ήξεραν με ποιόν τρόπο να την προωθήσουν .

Ο Eli ( Charlie Shotwell - MORBIUS ) είναι ένα ανήλικο ασθενικό αγόρι το οποίο ζει κυριολεκτικά μέσα σε μια φούσκα προστασίας . Όποτε έρχεται σε επαφή με τον αέρα αρχίζει να κοκκινίζει σαν αλλεργικός και να κόβεται η ανάσα του , οπότε αναγκάζεται να κυκλοφορεί εκτός φούσκας μέσα σε μια αεροστεγώς κλειστή στολή . Σε μια ύστατη προσπάθεια να τον βοηθήσουν οι γονείς του πουλούν τα πάντα και του προσφέρουν μια ευκαιρία σωτηρίας πηγαίνοντάς τον εσωτερικό τον σε μια ειδική κλινική όπου ανάλογες περιπτώσεις ασθενών έχουν επαναφέρει το ανοσοποιητικό τους σύστημα σε φυσιολογικά επίπεδα και ζουν μια φυσιολογική ζωή . Τουλάχιστον έτσι τον αφήνουν να πιστεύει ... Εκεί ο Eli θα βιώσει παραισθήσεις μετά το πρώτο session της θεραπείας οι οποίες θα δικαιολογηθούν ως παρενέργειες των φαρμάκων . Έχοντας μοναδικό σύμμαχο μόνο μια νεαρή κοπέλα η οποία εμφανίζεται μυστηριωδώς στο παράθυρο του δωματίου , ο ανήλικος ασθενής καταφέρνει να ξεπεράσει τις εμφυτευμένες φοβίες του και να αγκαλιάσει την πραγματική φύση του . ΕΛ-Ι ("ο Θεός μου" στα Αραμαϊκά) . Όταν σε ζυγίζουν και βγαίνεις 66,6 κιλά (seis sesenta y seys στα Ισπανικά , γιατί ο Σατανάς μιλάει μόνο λατινικά) , νομίζω δεν χρειάζονται περισσότερες ενδείξεις .

H Kelly Reilly ( EDEN LAKE , TRUE DETECTIVE ) είναι η μαμά Rose . Θα έκανε και κάνει τα πάντα για το παιδί της , με οποιοδήποτε κόστος . 

Ο Max Martini ( PACIFIC RIM , 13 HOURS , THE PURGE ) είναι ο πατέρας Paul . Έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να βοηθήσει τον "γιο" του . 

Η Lili Taylor ( THE HAUNTING , THE CONJURING , ALMOST HUMAN , HEMLOCK GROVE ) είναι η δόκτωρ Horn . Η επαναστατική μέθοδος που χρησιμοποιεί για να επαναφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα του μικρού μόνο βοήθεια δεν προσφέρει . Ελπίζει στο εγχειρίδιο που τραβάει από τον τροποποιημένο σταυρό που έκρυβε στο σκοτεινό υπόγειο/θυσιαστήριο . Η δόκτωρ δεν ξεχνάει την πίστη της και τον πραγματικό σκοπό της κλινικής της : να εξοντώνει τους απόγονους του Διαβόλου ! Καταλήγει σε φλεγόμενο χορευτικό με τις φίλες της να κάνουν τους εναέριους ανάποδους σταυρούς (η πιο δυνατή στιγμή της ταινίας) .

Η Sadie Sink ( STRANGER THINGS ) είναι η μικρή κοκκινομάλλα Haley , η μοναδική φίλη εκτός κλινικής του Eli . Δεν ξέρουμε αν είναι πραγματική ή υπάρχει μέσα στο κεφάλι του , μέχρι που αποδεικνύεται τελικά ανίερη συγγενής του στα τελευταία λεπτά του δράματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.