Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

DON'T LET THEM IN (2020)












Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Mike Dunkin ( THE HARROWING , THE RED HAVEN ) , με προβιά ταινιών μην-κάνεις-αυτό-ή-το-άλλο-γιατί-θα-πεθάνεις/εισβολής-σε-σπίτι-από-κουκουλοφόρους-μασκοφόρους τύπου YOU'RE NEXT (2011) αλλά εκτός των κανόνων του slasher ιδιώματος , με λιγότερο μπλα-μπλά και κόστος παραγωγής .
Βρισκόμαστε κάπου στην επαρχία της Μεγάλης Βρετανίας και παρακολουθούμε την καθημερινότητα δύο κοινωνικών λειτουργών οι οποίοι έχουν την χαρά να επισκεφτούν έναν παρακατιανό σε ένα απομακρυσμένο από τον πολιτισμό χωριό ο οποίος ζει μόνος του σε μια εγκαταλελειμμένη παμπ και δεν έχει δώσει σημεία ζωής για αρκετές ημέρες . 
Η συνάντησή τους θα καταλήξει σε κατ' οίκων περιορισμό καθώς την στιγμή που οι λειτουργοί πάνε να φύγουν , μια παρέα κουκουλοφόρων/μασκοφόρων θα κάνει αισθητή με μια πράξη ακραίας βίας την παρουσία της . Παγιδευμένοι οι τρεις χαρακτήρες θα πρέπει να επιβιώσουν μια νύχτα πολιορκίας με στόχο την φυσική τους εξόντωση , με την τελική ανατροπή να δίνει έναν σατανικό/βαμπιρικό χαρακτήρα στην εξέλιξη της ιστορίας . Τα εξαφανισμένα παιδιά της περιοχής φαίνεται να συνδέονται με ένα κύκλωμα μαύρης μαγείας (με τις ανάλογες κομμένες φωτοτυπίες της Baphomet και του Crowley να κοσμούν τοίχο υπογείου) και να επιστρέφουν ως απέθαντοι τιμωροί των υπεύθυνων που τα θυσίασαν στο όποιο όνομα λατρείας . 
Υπάρχουν καλές στιγμές , αλλά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες της τηλε-ταινιακής αισθητικής η οποία πλαισιώνει σαν πηχτή ομίχλη την ήδη δυσοίωνη ατμόσφαιρα της Βρετανικής υπαίθρου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.