Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

THE DARK AND THE WICKED (2020)












Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Bryan Bertino ( THE STRANGERS , THE MONSTER ) .
Σε μια απομονωμένη φάρμα στο επαρχιακό τίποτα της μεγάλης Αμερικανικής ηπείρου μια οικογένεια ζει το δράμα της αρρώστιας με τον πατριάρχη κατάκοιτο , την μητέρα να βλέπει σκιές και τα δύο απομακρυσμένα παιδιά τους να προσπαθούν να βρουν τρόπο να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους , με τον σατανά να παίζει πρωταρχικό ρόλο στην φυσική τους εξόντωση .
O Michael ( Michael Abbott Jr. - FEAR THE WALKING DEAD ) και η Louise ( Martin Ireland - HOMELAND ) προσπαθούν όπως όπως να βάλουν μια τάξη στην φάρμα και το κοπάδι των κατσικιών (που προσδίδει έξτρα συμβολική εικονογραφία στον αόρατο κυνηγό ψυχών) όταν η μητέρα τους μετά το ακούσιο πετσόκομμα των δαχτύλων της με κουζινομάχαιρο κρεμαστεί μέσα στον αχυρώνα . 
Το ταραχοποιό πνεύμα που έκανε αφόρητη την ζωή των γονιών τους (ο πατέρας παραμένει αμέτοχος ζωντανός νεκρός σε ένα κρεβάτι) στρέφει τώρα την προσοχή του στα δύο αδέλφια με εξίσου τραγικά αποτελέσματα καθώς δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις κάτι το οποίο δεν βλέπεις . Δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν , ούτε τα μάτια τους , ούτε τα αυτιά τους αφού σχεδόν τα πάντα είναι παραισθήσεις - από αυτούς που βλέπουν μέχρι αυτούς που "νιώθουν" κοντά τους , ή μεγενθυμένη πραγματικότητα (άνεμος, φωνές, σανίδες που τρίζουν, τηλέφωνα που χτυπούν χωρίς να έχουν καλώδιο κτλ) στο καταραμένο θεατρικό που τους έχει βάλει να χορεύουν το αρχέγονο/απρόσωπο κακό . 
Το αποτέλεσμα και ο μοναδικός τρόπος διαφυγής από την παράνοια του συνεχόμενου μαρτυρίου της ύπαρξης μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι η αυτοκτονία .

Είναι τόσο δυσοίωνο και σπαραχτικό στο πως αντιμετωπίζει τον χαμό των γονιών και το χάος που ακολουθεί στα δεσμά μιας οικογένειας σε τέτοιου είδους μοιραίες καταστάσεις ανθρώπινου πόνου που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες ταινίες του είδους . Ακολουθείς συνειρμικά την πορεία των γεγονότων και αφήνεις τον διάβολο να σε πάρει μην μπορώντας να παλέψεις άλλο με τα συναισθήματα που σε διακατέχουν - η παραίτηση ως κατάληψη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.