Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

DEATH FACTORY (2002)












Η κατάβαση στα αρχεία της Brain Damage Films συνεχίζεται , με ευτυχώς καλές επιλογές και ακόμη καλύτερη διάθεση ... Το βίντεο είναι παραγωγή της Sterling Entertainment , οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος . Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον μαέστρο της βιντεοκάμερας , Brad Sykes ( CAMP BLOOD 1&2 , THE ZOMBIE CHRONICLES , WITCHCRAFT XII: IN THE LAIR OF THE SERPENT , GOTH , PLAGUERS κτλ.. )
Το DEATH FACTORY είναι η δεύτερη φορά που το βλέπω και η δεύτερη φορά που γράφω γι'αυτό , μιας και το πρώτο μου άρθρο χάθηκε στην κυβερνο-λήθη , παρέα με το προηγούμενο μπλόγκ μου , το THE SPIDER MUST EAT YOU TO LIVE (τότε που έγραφα μόνο στα αγγλικά και για ξένες μόνο ταινίες - αλλά δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους σε αυτή τη ζωή) ...
Η ταινία αυτή είναι μια από της αγαπημένες μου χαμηλού κόστους βιντεο-παραγωγές . Εκτός από το άγριο σπλατερίδι που πέφτει ασταμάτητα , πρωταγωνιστεί και μια από τις αγαπημένες μου b-movie βαλκυρίες και ιέρεια της Troma , η Tiffany Shepis - η οποία είναι σχεδόν αγνώριστη ως το μανιακό μεταλλαγμένο φρικιό !
Χαλαρές στιγμές σε εργοστασιακή εγκατάσταση βιολογικού πειραματισμού (η αλλιώς σετ από κόντρα πλακέ) , μέχρι την στιγμή που ένας νέος επικίνδυνος ιός μετατρέπει μια υπάλληλο σε μανιακό τέρας ! Δεν παίζεις με την φύση , πόσο μάλλον με την "πυρηνική ιατρική" ... Οι άμοιροι εργαζόμενοι επιστήμονες κατακρεουργούνται και το κτήριο κλείνει ....
Μετά από καιρό , παρέα από τριαντάρηδες πρωτοετείς στο κολέγιο , αποφασίζει να γιορτάσει το τέλος της χρονιάς και κάνει πάρτυ μέσα στο εγκαταλελειμμένο κτήριο/αποθήκη .. Για να απαγορεύεται η είσοδος , κάποιος λόγος θα υπάρχει . Η παρέα μπαίνει κρυφά στο κτήριο , και αρχίζει η εξερεύνηση .
Το τέρας παραμονεύει ακόμη , και η παρέα αρχίζει να χάνει μέλη σιγά σιγά ...
Αλλά μήπως όλα ήταν σκηνοθετημένα , έτσι ώστε η παρέα να καταλήξει εκεί ;
Η Tiffany Shepis είναι η Alexa . H Shepis ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα των '90ς με το TROMEO AND JULIET (1996) , έχει παίξει σε 97 βιντεοπαραγωγές και παραμένει σταθερή αξία .
O Ron "ακόμη και εγώ δεν το πιστεύω πως έχω πάει με τόσες γυναίκες" Jeremy είναι ο Glen , άστεγος χοντρός μέθυσος που πέφτει θύμα των ορέξεων του φρικιού . Κάνει ένα μικρό πέρασμα , καθαρά για διατροφικούς ρόλους , μη πάει το μυαλό πουθενά αλλού .. Η Alexa του βγάζει την καρδιά !
Η Karla Zamudio είναι η Louiza , το σκληρό λάτιν γκομενάκι με το περφέκτο και τον σουγιά ! Είναι η καλύτερη φίλη της Rachel , μιας και έχουν μεγαλώσει μαζί . Όλοι την θεωρούν κακή επιροή βέβαια . Υπάρχει δυνατή ανατροπή στο τέλος της ταινίας ... Η Zamudio έχει κάνει και την γιατρό , σε ένα επεισόδιο του καινούργιου BEVERLY HILLS .
Η Lisa Jay είναι η Rachel , η παρθενώπη της παρέας . Είναι και η μόνη που επιζεί . Καταλήγει στο ψυχιατρείο . Η Jay έχει εμφανιστεί σε επεισόδια των BUFFY THE VAMPIRE SLAYER , CHARMED και VERONICA MARS (σε ένα επεισόδιο στην κάθε σειρά) .
Ο Jeff Ryan ( AQUANOIDS , PRIMITIVE ) είναι ο Derek , το "καθαρό" παιδί του κολεγίου . Λίγο ράγκμπι , μακό μπλουζάκι , χαμόγελο από πορσελάνη , λίγο μασονία , και το μέλλον είναι ξάστερο γι'αυτόν ... Τα έχει με την Rachel , αλλά δεν νομίζω να το έχουν "κάνει" ακόμη .
O Jason Flowers είναι ο Troy , ο ανεκδιήγητος τύπος που φοράει τζην μπουφάν με ραφτά Guns'n'Roses το 2002 ! Είναι ερωτευμένος με την Louisa και την αφήνει να του φέρεται σαν το σκυλί ! Ο Troy βρίσκει κάτι παλίοχαρτα σε ένα δωμάτιο , και καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά . Μιλάει στην υπόλοιπη παρέα για το αμαρτωλό παρελθόν του κτηρίου που διάλεξαν να περάσουν την ώρα τους ...
O David Kalamus ( ALIEN 3000 ) , είναι ο Francis , ο στερεοτυπικός "λευκός" μαύρος της παρέας . Δεν είναι της "γειτονιάς" , αλλά η "γειτονιά" είναι μέσα του .  Όταν αποτυγχάνουν τα σχέδια για πάρτι στο σπίτι του (τελικά οι γονείς δεν έφυγαν για σαββατοκύριακο) , παίρνει το φορητό του κασετόφωνο και πάει μαζί με τους υπόλοιπους στο καταραμένο εργοστάσιο !
Η Rhoda Jordan ( AQUANOIDS , THE MUMMY'S KISS , GALAXY HUNTER ) είναι η Leticia , η κοπέλα του Francis . Εκείνη φέρνει το "χόρτο" . Για καλή τους τύχη , βρίσκουν δωμάτιο με καφασωτό κρεβάτι . Τυλίγονται με τα ξένα σεντόνια και κάνουν ότι κάνουν ... Κανείς μα κανείς δεν πηδιέται τυλιγμένος σε σεντόνια ! Πόσο μάλλον όταν δεν είναι δικά του !
----------------------------------------------------------
Υπάρχει και συνέχεια . Το THE DEATH FACTORY BLOODLETTING (2008) .
----------------------------------------------------------
-Βραβείο Κλείνω Τα Μάτια Και Φαντάζομαι Βιολογικό Εργοστάσιο , πάει :
H αποθήκη-κοτέτσι-μάντρα αυτοκινήτων που χρησιμοποίησε ο Sykes , δεν περνάει και πολύ για εργοστάσιο . Πιο πολύ σε τεκέ κράκ μου φέρνει ... Η ξύλινες πόρτες των επαναλαμβανόμενων κόντρα-πλακέ δωματίων , μόνο που δεν πέφτουν και μερικές φορές οι φελιζόλ τοίχοι θυμίζουν επικό μπουντρούμι ! Οι διάσπαρτες αναγεννησιακές πολυθρόνες κάνουν εντύπωση επίσης ...
-Βραβείο Κλειστό Για Διακοπές Κολέγιο , πάει :
H τρελοπαρέα είναι η μόνη που περπατάει στο άδειο προαύλιο . Μάλλον οι υπόλοιποι φοιτητές πρέπει να είχαν φύγει νωρίτερα ..
-Βραβείο Αφού Το Ξέρεις Τι Το Κάνεις , πάει :
Tα ζευγάρια χωρίζονται μεταξύ του και αρχίζουν τα ξεμοναχιάσματα μέσα στο άγνωστο κτήριο . Λογικό να τους φάει το μαύρο σκοτάδι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.