Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

THE IMPOSSIBLE KID (1982)

Ο μύθος του Weng Weng (1957-1992) , ξεκίνησε με το FOR Y'UR HEIGHT ONLY (1981) , συνεχίστηκε στο AGENT OO (1981) και κορυφώθηκε εδώ ! Το THE IMPOSSIBLE KID είναι η τρίτη ταινία δράσης στα χνάρια των δυτικών υπερπρακτόρων , οπού δεν παίζει κάποιο παιδάκι , αλλά ένας άγριος Φιλιππινέζος που είναι μόλις 83 εκατοστά ! Ο Weng Weng (που λόγο κουρέματος και γενικότερης κορμοστασιάς μοιάζει περισσότερο με παιδάκι κεφαλοκυνηγός , μιας και οι αρθρώσεις του είναι κανονικές , κι όχι σαν αυτές των νάνων) , είναι ο πιο κοντός πρωταγωνιστής ταινιών δράσης . Ο Mini-me από τις ταινίες του Austin Powers είναι μόλις μια ίντσα πιο κοντός , αλλά ποτέ πρωταγωνιστής !
Ο Weng Weng δουλεύει στην Ίντερπολ , στο τμήμα της Μανίλα . Ο Αρχηγός τον στέλνει να κυνηγήσει κάποιον Mr X , ένα αδίστακτο μούτρο που φοράει κουκούλα Κου-Κλούξ-Κλάν με μια ζωγραφισμένη κόκκινη κόμπρα στο κούτελο , ο οποίος κρατάει ένα ολόκληρο έθνος όμηρο στις διαθέσεις του ( έχει επίσης σκληρή συμμορία από σκινάδες - ένας εκ'των οποίων έχει δεμένη αντί μπαντάνας , μια γραβάτα στο κεφάλι ) . Δύο τοπικοί επιχειρηματίες , ο Maolo και ο Simeon , αναλαμβάνουν να πληρώσουν τα λύτρα με συνοπτικές διαδικασίες , αλλά ο Πράκτορας Weng μυρίζεται απατεωνιά , και πηγαίνει να κατασκοπεύσει για να αποκαλύψει την αληθινή ταυτότητα του Mr X !
Η δράση είναι πέρα από κάθε προηγούμενο , και βλέποντας τον μικρό άνθρωπο να κινείται σαν καρατέκα κανονικού μεγέθους , είναι κάθαρση για τις συνάψεις του μυαλού (είναι σαν να βλέπεις το βρώμικο μυστικό του Buck Angel για πρώτη φορά) , ειδικότερα όταν όλο αυτό το υπερθέαμα , συνοδεύεται από μια βαριά ντουμπλαρισμένη φωνή , που προφανώς βγαίνει από πολύ μεγαλύτερα πνευμόνια ! Ο Weng είναι ο απόλυτος σέξι ήρωας και οι γυναίκες τα σπάνε μαζί του και πέφτουν στην στιγμή ! Πέρα από τρυφερός κατακτητής βέβαια , είναι και σκληρός , και το γνωστό Statham-ικό ένας-εναντίον-δέκα , κορυφώνει την αδρεναλίνη σχεδόν σε κάθε σκηνή !
Μια από τις πολλές αξιομνημόνευτες στιγμές της ταινίας , είναι αυτή όπου ο Agent OO , ενώ είναι καβάλα πάνω σε μια παιδική μοτοσυκλέτα - με βοηθητικές ρόδες στα πλάγια - λέει σε κάτι μάγκες που οδηγούν φορτηγό , να κάνουν στην άκρη , για να τους ξεφτιλίσει με κάτι τρελά αεροπανικά κόλπα ! Το μικρό μηχανάκι (το οποίο μάλλον πρέπει να λειτουργεί με μπαταρίες) μπορεί επίσης να πηδήξει πάνω από χάσματα ! Δέν έχει σημασία που τα συρματόσχοινα που κρατάνε την μηχανή και τον Weng φαίνονται ! Πολλοί σκηνοθέτες θα έπρεπε να πάρουν ιδέες από τις ταινίες με τον Weng Weng , και δεν αναφέρομαι σε β-χαβαλέδες !
-------------------------------------------------------
Η ταινία είναι το Φιλιππινέζικο Άντε-Και-Γαμήσου , στις "κουνημένο-όχι-ανακατεμένο" παπαριές του Ian Fleming και στο φεστιβάλ των Κανών που ακόμη δεν μπορούνε να σταματήσουν να γελάνε με την πρώτη ταινία του Agent OO ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.