Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

THE NINJA STRIKES BACK (1982)


Φυσικά , μη περιμένει κανείς να δεί τον Bruce Lee να σπάει μούτρα , αφού ο σ'χωρεμένος μας έχει αφήσει από το 1973 .
Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον Joseph Velasco και τον Bruce Le .

O Bruce Le είναι ο Bruce , ένας μετανιωμένος εγκληματίας και άσος στο καράτε , που αποφασίζει να αφήσει πίσω του την ζωή του εγκλήματος και να στεριώσει με μια καλή κοπέλα επιτέλους σαν κανονικός άνθρωπος , μιας που πλέον βρίσκεται εκτός φυλακής ! Θέλει να νιώσει την χαρά του απλού ανθρώπου , διάβολε ! Αρκετά με το άγχος και τα μπλεξίματα με την αστυνομία . Θέλει να ηρεμήσει . Βεβαίως , σχεδόν ποτέ σε αυτή τη ζωή δεν συμβαίνουν αυτά που θές ! Ο Bruce ήταν μέλος σε μια σκληρή συμμορία , αυτή του Ron , και οι τύποι εκεί δεν σηκώνουν ούτε αστεία ούτε δράματα . Η ίδια συμμορία , απαγάγει την κόρη ενός Αμερικάνου Πρεσβευτή . Και σαν να μην έφτανε αυτό , οι δύο αρχημπράβοι της συμμορίας του Ron , απαγάγουν την αδελφή του Bruce , και σκοτώνουν άνανδρα τον πατέρα του ! Έτσι για να μάθει να φεύγει από την συμμορία ! Ο Bruce ταξιδεύει στον κόσμο , με την εκδίκηση στο μυαλό του , αλλά θέλει να σώσει και την Αμερικάνα . Σπάει μούτρα από το Παρίσι στο Χόνγκ Κόνγκ , και από εκεί στην Ρώμη , πετώντας εδώ και 'κεί κορμιά !
O Hwang Jang Lee (o Iάπωνας βετεράνος μαχητής , γνωστός και ώς ο κακός με τα ασημένια μακριά μαλλιά Silver Fox -  Ο Lee είναι ο τελικός κακός στα DRUNKEN MASTER , SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW , INVINSIBLE ARMOUR , κτλ ..το στύλ του , είτε κάνει τον κακό , είτε τον ήρωα , είναι άψωγο) , είναι ο Ron το μεγάλο αφεντικό ! Για άλλη μια φορά , αυτός και ο Bruce Le , βρίσκονται αντιμέτωποι σε μάχη μέχρις αισχάτων , αυτή την φορά μέσα στο Κολοσσαίο της Ρώμης (μη ξεχνάμε και το επικό , CHALLENGE OF THE TIGER 1980) !
Ο Harold Sakata (αυτός με το καπέλο μπούμερανγκ στο GOLDFINGER) είναι ο Sakata , ο ένας από τους αδίστακτους μπράβους του Ron ! Εδώ ευτυχώς δεν πετάει καπέλο , αλλά όποτε εμφανίζεται , ακούγεται η χαρακτηριστική μουσική από το James Bond ! Αντί καπέλου , έχει χρυσό γάντι που ξεσκίζει τους εχθρούς !
Ο Κινέζος "Ήρακλής" , Bolo Young είναι ο άλλος σκληρός τύπος από την συμμορία του Ron !
Ο επαίσχυντος παραγωγός , Dick Randall είναι ο Αμερικανός Πρέσβης .
Η γυναίκα του , Corliss Randall είναι μια Γαλλίδα ντεντέκτιβ , η οποία είναι στους τίτλους ώς Chick Norris !
Κάθε ταινία με Bruce Le , είναι εμπειρία .

2 σχόλια:

  1. Την ταινία την είδα για πρώτη φορά το 1985 σε θερινό σινεμά με τίτλο : ¨Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ" Μία από τις καλύτερες ταινίες του ΜΠΡΟΥΣ ΛΕ. Την έχω σε κασέτα με ελληνικούς υπότιτλους και σε dvd χωρίς υπότιτλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. opws k egw..THE NINJA STRIKES BACK se elliniki videokasseta k NINJA VS BRUCE LEE se amerikaniko dvd..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.