Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

GOR (1987)

Ο ρομαντικός καθηγητής Tarl CabotUrbano Barberini , ο Ιταλός σωσίας του Michael Dudikoff - OUTLAW OF GOR , OPERA , o George στο DEMONS , DEAD EYES , CASINO ROYALE ) μεταφέρεται χωρίς αρκετές επιστημονικές εξηγήσεις , μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα , στον άγριο πλανήτη Gor . Εκεί θα κληθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του και να υπερασπιστεί ένα μικρό χωριό , φτιαγμένο από απομεινάρια σκηνικών βαρβαρικών ταινιών του Roger Corman  , και να ρίξει από τον θρόνο τον σατανικό βασιλιά της ευρύτερης περιοχής , Sarm ( ο σατανικός τύπος ενσαρκώνεται από έναν νηφάλιο Oliver Reed - ο οποίος πέθανε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του GLADIATOR μετά από νύχτα γερού μεθυσιού ) .  Ο Cabot , πέρα από το αντριλίκι που θα δείξει , θα πρέπει επίσης να βρεί και την ρόζ μαγική πέτρα που λαμπυρίζει , έτσι ώστε να καταφέρει να επιστρέψει πίσω στη Γη !
Ο αδύναμος , γυναικωτος και χωρίς αυτοπεπίθηση καθηγητής , θα μετατραπεί σύντομα σε μυώδη ξιφομάχο που ξέρει τη θέλει απ'τη ζωή , παρέα με την βαρβαρική πολεμίστρια Talena ( playmate του July του 1986 Rebecca Ferratti ) , έναν γέρο και έναν νάνο . Μαζί , η ομάδα θα καταφέρει να ανατρέψει τον Sarm και να βρεί την λαμπρή πέτρα !
Ο Cabot τελικά ελευθερώνει το χωριό και την περιοχή γενικότερα , κερδίζει το κορίτσι , και βρίσκει τον τρόπο επιστροφής στην Γη . Καταφέρνει να κερδίσει και εκεί το κορίτσι , αφού πλέον έχει γίνει άλλος άνθρωπός ! Πλακώνοντας τον ερωτικό του αντίζηλο ....
Ο μεγάλος Jack Palance είναι ο μυστήριος αρχιερέας που εμφανίζεται πρός το τέλος της ταινίας , και μας δίνει να καταλάβουμε πως θα είναι ο κεντρικός κακός της επόμενης ! Η ιστορία συνεχίζεται απευθείας στο OUTLAW OF GOR (1989) .
Η ιστορία βασίζεται μέσες-άκρες στα βιβλία του John Norman , τα οποία κυκλοφόρησαν μεταξύ της δεκαετίας του '60 και του '80 (25 βιβλία GOR και ακόμη συνεχίζει) , και έχουν να κάνουν με διαπλανητικές περιπέτειες δυναμικών αντρών που ξέρουν να κατακτούν και να χρησιμοποιούν τις γυναίκες ώς αντικείμενα στα όρια της σεξουαλικής αυθαιρεσίας . Το λογοτεχνικό είδος με διαπλανητικές περιπέτειες βεβαίως είναι επιρεασμένο γενικότερα από τα γραπτά του Edgar Rice Burroughs ο οποίος και το καθιέρωσε ως είδος από την δεκαετία του '30 (απλά όλοι οι μεταγενέστεροι συγγραφείς "παίζουν με σπαθιά" στον δικό του πλανήτη) .
--------------------------------------------------------
Ξασμένες μαλλούρες δεκατίας '80 και υπερμεγέθεις κομπάρσοι από το κοντινό γυμναστήριο , κάνουν αυτή την ταινία αρκετά διασκεδαστική , και είμαι σίγουρος πως ακρίβως έτσι το είχε στο μυαλό του και ο Norman οταν το'γραφε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.