Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

BUDDHA'S PALM AND DRAGON FIST (1980)

Ο αυθεντικός τίτλος αυτού του κρεσέντου ματωμένης εκδίκησης είναι LIU XING FEI YING
Γνωστό και ως BUDDHIST FIST & CHESS BOXING , THE ROVING HEROES , TWO HEROES SHOOTING STARS
Δύο νεαροί άνδρες , ο Chi Kuan-Chun ( 5 MASTERS OF SHAOLIN , THE MEN FROM THE MONASTERY ) και ο Li Yi-Min ( SHAOLIN TEMPLE , 7 GRANDMASTERS ) , ο ένας με στυλ και μαλλί Bruce Lee και ο άλλος με ξεδιάντροπα πανομοιότυπο φρεσκολουσμένο κούρεμα Jackie Chan και ανάλογη σάχλα στην ερμηνεία , εξασκούν δύο διαφορετικές τεχνικές , αυτή της "Παλάμης Του Βούδα" και την "Γροθιά Του Δράκου" . Ο Chi είναι δάσκαλος σε σχολή πολεμικών τεχνών και έχει αναλάβει να βρει έναν δολοφόνο για να του μάθει τρόπους , τον οποίο ψάχνει και ο Li επειδή του σκότωσε τον πατέρα . Ο Chi είναι ηρωικός και σοβαρός και ειδικεύεται στην "Γροθιά Του Δράκου" , ενώ ο Li , χαβαλές και πεισματάρης με έφεση στην "Παλάμη Του Βούδα" . Ο εν λόγω ανίκητος κακοποιός που θέλουν να τιμωρήσουν είναι ο Chang Ti Yu ( Sun Shao Pei - HOT COOL AND VISCIOUS , EAGLE'S CLAW - χορογράφος της δράσης εδώ) .
Οι δύο νέοι αναλαμβάνουν την αποστολή εξόντωσης των 6 ληστών που δούλευαν παρέα με τον Chang Ti Yu , από τον αξιοσέβαστο Chang Yu Ching (σχεδόν όλοι ακούγονται ως Chang-κάτι σε αυτή τη ταινία) . Με διαφορά μόλις μερικών λεπτών . Ο Chang υπόσχεται στον Li πως αν καταφέρει να σκοτώσει τους ληστές θα του δώσει το χέρι της κόρης του , Chin Yu Ching ! Οι δύο νέοι βρίσκουν τους ληστές σε ανύποπτο χρόνο , ο ένας πριν προλάβει ο άλλος και τους κανονίζουν χωρίς πολλά πολλά . Τα πράγματα στραβώνουν στο τέλος , γιατί αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του Chang Yu Ching - που δεν άλλος άπο τον κακοποιό που ψάχνουν , Chang Ti Yu ! Είχε σκοπό να σκοτώσει τους δύο ήρωες μόλις τελείωναν τη δουλειά . Επίσης , η και καλά κόρη του , ήταν το γκομενάκι του ..
-------------------------------------------
Φυσικά ο συνδιασμός της "Παλάμης Του Βούδα" και της "Γροθιάς Του Δράκου" , καταφέρνουν να κατατροπώσουν την τεχνική του Chang , η οποία είναι αυτή του "Γάντζου" . Ο Li δεν τα κατεφέρνει βέβαια να επιστρέψει νικητής σπίτι του , αλλά ο Chi παίρνει το αίμα του πίσω , αφού από την βιαιότητα των τελικών του χτυπημάτων πάνω στο πρόσωπο του Chang , του ψιλο-ξεκολάει και το μουστάκι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.