Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

INVINCIBLE ARMOUR (1977)


Ο αυθεντικός τίτλος άλλης μιας κλασικής δημιουργίας του Yuen Woo Ping (με απευθείας ριπαρισμένο σπαγγέτι σάουντρακ από το GUNLAW με τον Lee Van Cleef, είναι YING ZHAO TIE BU SHAN !
Ο Hwang Jang Lee ( SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW , DRUNKEN MASTER , DANCE OF THE DRUNK MANTIS , HELL'Z WINDSTAFF ) είναι ο Minister Cheng ένας διεφθαρμένος αξιωματούχος των Ming που παγιδεύει τον Στρατηγό Chow Lu Fang ( John Liu - SILVER , THE SECRET RIVALS 2 , THE NEW SOUTH HAND BLOWS NORTH KICK BLOWS , TRINITY GOES EAST ) για φόνο . Ως καταζητούμενος φυγάς , ο Liu κρύβεται στο σπίτι ενός έφηβου  , ο οποίος είναι άσσος στην διαβόητη τεχνική της "Σιδερένιας Πανοπλίας" , μια τεχνική που κάνει αυτόν που την χρησιμοποιεί ανίκητο και ικανό να αντέξει το οποιοδήποτε χτύπημα (ακόμη και σιδερένιες μπάλες με καρφιά στα γεννητικά όργανα) ! Αλλά τι συμβαίνει με την προβοκατόρικη αντι-τεχνική του "Σιδερένιου Δάχτυλου" ; Μπορεί η "Σιδερένια Πανοπλία" να παραμείνει αλώβητη στο συγκεκριμένο και επίπονο σημείο μετά από μια τέτοια επίθεση ; Παρόλα αυτά , ο Minister Cheng γνωρίζει και τις δύο τεχνικές , και το να τον νικήσει κανείς είναι σχεδόν ακατόρθωτο !
Ο νεαρός μένει παρέα με την αδελφή του και όπως είναι φυσικό , αναπτύσεται μια συμπάθεια για τον κατατρεγμένο Στρατηγό .
Λοιποί χαρακτήρες που τριγυρίζουν στην ύπαιθρο , πλακώνοντας ο ένας τον άλλο :
Ο Αξιωματούχος Εκτελεστής Shen Yu ( Chiang Wang - HITMAN IN THE HAND OF BUDDHA ) με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που έχει αναλάβει να συλλάβει τον Lu Fang - τελικά γίνονται φίλοι και παλεύουν μαζί εναντίον του Cheng , ο δολοφόνος που έμπλεξε τον Lu Fang , ο Hu Lung ( Hoi Sang Lee - SHAOLIN MANTIS , MAGNIFICENT BUTCHER , THE YOUNG MASTER , GAME OF DEATH 2 , PROJECT A ) και ο δάσκαλος του , ο Ερημίτης Tau ( Phillip Ko - LIGHTNING FISTS OF SHAOLIN , MISSION THUNDERBOLT , HEART OF DRAGON ) , ο οποίος είναι ο δίδυμος αδελφός του Cheng - και τους δύο τους σκοτώνει ο Cheng ! O Biao Yuen κάνει ένα μικρό πέρασμα ως ένας από τους δολοφόνους που παλεύουν με τον Lu Fang - ούτε αυτός επιζεί της συνάντησης ...
-------------------------------------------
-Ειδικό Βραβείο Το Καταλάβαμε , Δεν Χρειάζεται Να Το Δείξεις , πάει :
Κλασική σκηνή πόνου .
 
 
 
 
- Βραβείο Με Τέτοια Κόλπα Πέφτουν Τα Γκομενάκια , πάει :
Στον John Liu .
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.