Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

HITMAN IN THE HAND OF BUDDHA (1981)


Ο αυθεντικός τίτλος είναι JIE DAO SHA REN . Γνωστό και ως KILLING WITH A BORROWED KNIFE , THE SWORDSMAN . Σκηνοθετημένο και γραμμένο από τον Hwang Jang Lee .
Ο Wong Jing (ο αρχιμάστορας της ξανάστροφης κλωτσιάς , Hwang Jang Lee με τρελο-φαβορίτες μηχανόβιου που σχεδόν ενώνονται κάτω απ΄το πηγούνι και κόμμοση Casanowa Wong) , είναι ένας ηρωικός επαρχιώτης που πάει επίσκεψη στην αδελφή του . Ο κουνιάδος του δουλεύει σε ένα μαγαζί που πουλάει ρύζι , αλλά είναι ένας αλλήθωρος απατεώνας . Οι εχθροπραξίες με ένα άλλο μαγαζί που πουλάει ρύζι , δεν αργούν να ξεκινήσουν , καθώς εκείνοι θέλουν όλη την πελατεία δική τους και ο κουνιάδος προσπάθησε να τους κοροϊδέψει ! Ο Jing τυγχάνει να είναι άσσος στις πολεμικές τέχνες (είχε και δική του σχολή την οποία έκλεισε) , οπότε ξεφτιλίζει με άνεση κάτι μπράβους που ήρθαν να του κάνουν τον καμπόσο . Οι αντίπαλοι νοικιάζουν έναν άλλον άσσο των πολεμικών τεχνών , τον Sing Hao ( Chiang Wang - INVINCIBLE ARMOUR , THE SECRET RIVALS 2 ) , αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο : Ο Jing δεν μασάει και προσπαθεί ταυτόχρονα να στρώσει τον κουνιάδο του !
Βέβαια όταν ο νοικιασμένος μαχητής φέρνει τον δάσκαλο του για να καθαρίσει , και βιάζει την αδελφή του Jing (η οποία πεθαίνει από ντροπή) . O Jing τις τρώει για τα καλά . Τον σώζει τελευταία στιγμή ο τροφαντός ζητιάνος Fan ( Fan Mei San - STORY ON RICKY ) κι ας είχαν κάτι διαφορές μεταξύ τους προηγούμενα .
Με την ουρά στα σκέλια , ο Jing ακούει την συμβουλή του ζητιάνου φίλου του και πάει σε έναν ναό με σκοπό να μάθει μια καινούργια τεχνική , όποτε μετά από την μαρτυρική προπόνηση των Σαολίν 6 μηνών και τις ευλογίες του Βούδα για προστασία , επιστρέφει για να μοιράσει πόνο μιας και η συμμορία του "Τίγρη" έχει πια σκοτώσει τον κουνιάδο του !
O Eddy Ko ( THE AVENGING EAGLE , THE MASTER , THUNDERING MANTIS ) είναι ο δάσκαλος "Τίγρης" ! Κανείς δεν τα βάζει με τον "Τίγρη" γιατί χρησιμοποιεί την τεχνική "Νύχια Της Τίγρης" . Δεν λένε Τίγρη τυχαία . Σε τρώει και σε φτύνει !
----------------------------------------------------
Είναι η πρώτη ταινία που ο Hwang Jang Lee κάνει τον καλό . Η δεύτερη είναι το INNOCENT INTERLOPER (1986) .
Την δράση των χορογραφιών έχει αναλάβει ο Corey Yuen ( THE TRANSPORTER , ROMEO MUST DIE , KISS OF THE DRAGON , JET LI THE LEGEND ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.