Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

THE DRAGON'S INFERNAL SHOWDOWN (1980)

Ο Dragon Lee πρωταγωνιστεί και νιαουρίζει σαν τον Bruce Lee , ο Godfrey Ho κάθεται πίσω από ένα περίεργο μηχάνημα και κάνει πως σκηνοθετεί και ο Joseph Lai σκάει το χρήμα ! Αφήστε το καλό γούστο στην είσοδο και προχωρήστε στην σκοτεινή αίθουσα προβολής ...
Αδίστακτα μούτρα τραμπουκίζουν χωρικούς για να τους πάρουν την σοδειά και την γη . Στην υπερπροσπάθεια να επιβάλουν την κυριαρχία τους στην περιοχή , σκοτώνουν τον Lee , τον αρχηγό του χωριού παρέα με την γυναίκα του και παίρνουν το μωρό κοριτσάκι μαζί τους . Ο Lee υποτίθεται ότι έχει άλλους δύο γιους , οι οποίοι έλλειπαν την ώρα της σφαγής και γλύτωσαν , αλλά τα πάντα είναι ρευστά στην ιστορία . 
Τα χρόνια περνάνε και το ένα αγοράκι , ο Chien-Tai , γίνεται ο Dragon Lee , ο απόλυτος μίμος του Bruce Lee , εξασκώντας το κουνγκ φου του μέσα στο δάσος . Ζούσε τόσα χρόνια με την θεία του και ορκίζεται ματωμένη εκδίκηση μετά τον θανατό της . Η θεία πέθανε με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε να δεί τον ανηψιό της να παίρνει εκδίκηση για τον θάνατο των γονιών του . Το άλλο αγοράκι παραμένει άφαντο . Το κοριτσάκι γίνεται καυτό γκομενάκι και προπονείται υπό την επίβλεψη των μούτρων που την απήγαγαν τόσα χρόνια πριν ! 
Ο αρχηγός των ληστών Hu Ching-Peng , έχει αναλάβει την ανατροφή της μικρής και την έχει σαν κόρη του . Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ένας μυστηριώδης άγνωστος με ψάθινο καπέλο και γροθιές από ατσάλι θα αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στις βρωμοδουλειές του Hu και ο Chien-Tai - παρέα με την αραββωνιαστικιά του , την Sherlie (που είναι ντυμένη άνδρας για να μην κινήσει υποψίες) , ξεκινήσει να τον ψάχνει κι αυτός .
Ο Ching-Peng μαθαίνει πως τον ψάχνουν διάφοροι και στέλνει τους άντρες του στην γύρα , δημιουργώντας έναν πανικό ασταμάτητου ξυλοφορτώματος στην περιοχή ...
-------------------------------------------------
Οι μαγνητικές απωθητικές παλάμες τύπου Iron Man που σκαρφίζεται ο Lee , αποκρούουν το μανγητικό σπαθί του υπαρχηγού του Ching-Peng , ψαρώνοντας τους πάντες με τον ήχο που κάνουν κάθε φορά ... Ο κακός διαθέτει ΚΑΙ μαγνητική ζώνη που αναβοσβήνει και του δίνει υπεράνθρωπη δύναμη (διαθέτει δηλαδή θανατηφόρες λαβές) !
Ο Lee βέβαια δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να τον κατατροπώσει (αν εξαιρέσει κανείς το παρολίγο ξεβράκωμα μετά το κόψιμο της ζώνης του απ'το σπαθί του Ching-Peng) και παρέα με την αραββωνιαστικιά του εκδικούνται επιτέλους μετά από 20 χρόνια ...
Οι χορογραφίες δεν είναι ότι καλύτερο μπορεί να δει κανείς και δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στυλ , πέρα από τις εκρηκτικές εξάρσεις του Lee (νόμιζεις οτι γαργαλάει τον αντιπαλό του μέχρι θανάτου , αλλά του σπάει τα κόκαλα) .
- Ειδικό Βραβείο Ντουμπλαρίσματος , πάει :
Σε όλες τις παραγωγές του δίδυμου Ho-Lai , νομίζεις πως βρίσκεσαι σε λιμάνι της Μεγάλης Βρετανίας και όχι στη Κίνα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.