Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

NEW POLICE STORY (2004)

Πέμπτη ταινία της σειράς (με την 6η να είναι ήδη στα σκαριά) , αν και Jackie Chan δεν παίζει τον ίδιο χαρακτήρα με τις προηγούμενες ταινίες ( τον Chan Ka Kui δηλαδή , που εκτός από τις 4 πρώτες ταινίες της σειράς , τον υποδήθηκε και στα SUPERCOP 1 & 2 ) .
Πλέον λείπει ο γνωστός χαβαλές των προηγούμενων δεκαετιών και ο Chan ξεδιπλώνει εν μέρη το δραματικό του ταλέντο (κάτι που το κατάφερε εντελώς 5 χρόνια αργότερα στο SHINJUKU INCIDENT) , χωρίς να λείπουν τα αεροπλανικά κασκαντεριλίκια που είχαμε συνηθίσει (την κάθετη καταδίωξη σε ουρανοξύστη , την βόλτα πάνω στην οροφή ενός ακυβέρνητου λεωφορείου εν κινήση και την τελευταία σκηνή στην ταράτσα του εκθεσιακού κέντρου) .
Ο Jackie Chan είναι ο απογοητευμένος Επιθεωρητής Chan Kwok-Wing . Μετά τον χαμό μιας ομάδας 8 νεαρών αστυνομικών - ανάμεσά τους και ο κουνιάδος του , ο Chan νιώθει υπεύθυνος ώς αρχηγός της αποστολής και μοναδικός επιζώντας , οπότε το ρίχνει στο ποτό καταρρέοντας μέρα με την μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο .
Ο Nicholas Tse ( MOVING TARGETS , STORM WARRIORS ) είναι ο αινιγματικός Zheng Xiaofeng / Frank Cheng Siu-fung . Παριστάνει τον αστυνομικό με μεγάλη επιτυχία και προσπαθεί να επαναφέρει τον Επιθεωρητή Chan στον καλό παλιό του εαυτό (μιας και ο ίδιος τον είχε βοηθήσει όταν ήταν μικρό παιδάκι) - πράγμα που το καταφέρνει .
Ο Daniel Wu ( LEGEND OF THE BLACK SCORPION , TAI CHI ZERO & HERO , THE MAN WITH THE IRON FISTS , CHINESE ZODIAC ) είναι ο Joe Kwan . O Joe είναι πλουσιόπαιδο το οποίο έχει ψυχολογικά προβλήματα με τους ένστολους , ειδικά με τον πατέρα του ο οποίος είναι αξιοσέβαστος επόπτης που συνήθιζε να τον ξεφτιλίζει όταν ήταν ανήλικος . O Joe τελικά δεν έμαθε να σέβεται παρόλες τις προσπάθιες του πατέρα του και για να εκδικηθεί την κοινωνία - δηλαδή ότι αντιπροσωπεύει ο πατέρας του - παρέα με άλλους νεαρούς - έπισης extreme sports απροσάρμοστους/γόνους πλουσίων οικογενειών , ετοιμάζει εφάνταστες παγίδες θανάτου για αστυνομικούς , αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή . Τα πάντα για τον Joe είναι ένα παιχνίδι , το οποίο θα σταματήσει μόνο αν κάποιος τον σκοτώσει ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.