Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

OUTRAGE BEYOND (2012)

Στην πρώτη ταινία όλοι πεθαίνουν , ή τουλάχιστον έτσι σε αφήνει να νομίζεις ο Kitano , αφού στην δεύτερη ταινία βρίσκεται μέσα στην φυλακή , απλά με μερικές μαχαιριές περισσότερες στο στομάχι του .
Ο κουτοπόνηρος ντετέκτιβ Kataoka κάνει παρέα με γκάνγκστερ (κάτι που οι συνάδελφοι του δεν το επικροτούν) και συγκεκριμένα με την οικογένεια που ελέγχει την δυτική πλευρά του Τόκυο , τους Hanabishi και προσπαθεί με ύπουλο τρόπο να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο με την άλλη μεγάλη οικογένεια της ανατολικής πτέρυγας , τους Sanno (η μεγάλη συμμορία που είχε σχεδόν αποδεκατιστεί στην προηγούμενη ταινία) .
Ο Kataoka μέσα στο κεφάλι του έχει σχηματίσει τον τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει την μεγάλη σύρραξη και για να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο οικογενειών θα χρειαστεί έναν παίχτη κλειδί , το Otomo ( Kitano ) . Ο Otomo υποτίθεται πως είναι νεκρός , αλλά ο Kataoka έχει φροντίσει να μην μάθει κανείς για το γεγονός πως ο στραβωμένος γκάνγκστερ αναπνέει ακόμη ...
Με τις εξελίξεις που θα σηματοδοτήσει η επανεμφάνιση του Otomo στην δυναμική και στις σχέσεις των χαρακτήρων που ελέγχουν (όσο γίνεται) τις καταστάσεις στον υπόκοσμο για τις δύο οικογένειες , σύντομα η ισσοροπία δυνάμεων και συμμαχιών θα ανατραπεί , με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά το τσιμέντο της πόλης να γεμίσει ακίνητα κορμιά ....
-----------------------------------------------------
Η ιστορία υποτίθεται πως πάει για τριλογία , αλλά ακόμη δεν έχει ακουστεί κάτι για τρίτο μέρος .
Επικό ύπαρξιακό δράμα όπως και το πρώτο μέρος , με τον Kitano να επιστρέφει σε δυνατή φόρμα απόδοσης της υπερβίαιης μελέτης μιας πλευράς κάποιας άλλης άγνωστης κοινωνίας , παράλληλης σε κανόνες και αρχές με αυτή που λειτουργεί μόνο μέσα σε κάποιο δοσμένο πλαίσιο μιας βαρετής νομιμότητας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.