Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

FATAL FLYING GUILLOTINE (1977)

Ο αυθεντικός τίτλος αυτής της κλασικής σιδερένιας παντόφλας των πολεμικών τεχνών είναι YIN YANG XIE DI ZI ! Σκηνοθετημένη με περίσσια καλώδια από τον Raymond Lui ( FLAMING SWORDS , THE CRANE FIGHTER ) .
Ο Carter Wong ( BIG TROUBLE IN LITTLE CHINA ) με πλήρη κοτσίδα να του καλύπτει την πλάτη , είναι ο ήρωας Shen Ping . Παλεύει το κακό (τους καταραμένους Ching δηλαδή , που καταδυναστεύουν την χώρα) σαν να μην υπάρχει αύριο !
Ο Sing Chen ( THE IRON FISTED MONK , BRUCE LEE THE INVINCIBLE , BLACK BELT JONES 2 , DOUBLE IMPACT ) είναι ο μυστηριώδης Μάστορας της Ιπτάμενης Γκιλοτίνας Shen Mo Chao . Μοναχικός τύπος που ακρωτηριάζει και αποκεφαλίζει τους αντιπάλους του χωρίς καν να ιδρώσει ! 
Στα γρήγορα , η ιστορία εξελίσσεται συνδυάζοντας τα εξής κομβικά στοιχεία :
Ο σατανικός πρίγκιπας Yun Ching έχει κλέψει ένα βιβλίο που περιέχει την θαυματουργή θεραπεία για μια θανατηφόρα ασθένεια που πλήττει τον πληθυσμό - κάτι το οποίο ψάχνουν οι πάντες . Ο Πρίγκιπας συμμαχεί με το ζόρι με τον μυστηριώδη Μάστορα της Ιπτάμενης Γκιλοτίνας , Shen Mo Chao για να προστατεύσει το βιβλίο . Σαολίν μοναχοί σπάνε τα μούτρα ο ένας του άλλου προσπαθώντας να βρουν το βιβλίο , η μάνα του Wong είναι άρρωστη και κατάκοιτη εξαιτίας της συγκεκριμένης ασθένειας , γεγονός που δίνει στον ήρωα μια παραπάνω ώθηση και κίνητρο για να σπάσει κόκαλα χωρίς τύψεις ψάχνοντας για το βιβλίο . Κάποια στιγμή κάποιοι από τους χαρακτήρες θα συμμαχήσουν εναντίον του σατανικού πρίγκιπα ...
-----------------------------------------------------
Δηλαδή , το γνωστό μοτίβο "όλοι εναντίον όλων" , που ολοκληρώνει τον μαραθώνιο του πόνου με μια τελική μάχη που κατατάσσει την ταινία στο πάνθεον της εναλλακτικής διασκέδασης με φέσι αποκεφαλισμούς ...
O Biao Yuen εμφανίζεται σε μερικές σκηνές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.